قابل توجه کاربران گرامی: سایت بازار طلا از تاریخ 28 اسفند لغایت 13 فروردین هیچ گونه فعالیتی ندارد. کلیه درخواست ها به بعد از تاریخ مذکور موکول خواهد شد. حراج 5 درصدی روی تمامی مصنوعات طلا و جواهر از 29 اسفند الی 13 فروردین اعمال خواهد شد.

بازار طلا آخرین خبرها سیاسی تهدیدات اسرائیلی علیه ایران /خیز آمریکایی‌ها برای توقیف نفت‌کش /جنبش تراکتوری در هند
تهدیدات اسرائیلی علیه ایران /خیز آمریکایی‌ها برای توقیف نفت‌کش /جنبش تراکتوری در هند
چکیده این مطلب : انتشار : 1399/11/08 - 14:49 0 نظر

گلدمگ: در روزی که کشاورزان معترض هندی اوضاع دهلی نو را به هم ریختند، در آن سوی دنیا گفت‌وگوهای فشرده در آمریکا بر سر سیاست‌های دولت جدید و خط مشی تازه این دولت هم‌چنان ادامه دارد.

اقتصادنیوز/ اعتراضات گسترده کشاورزان هندی در دهلی نو، اولین گفت‌وگوی تلفنی میان جوبایدن و ولادیمیر پوتین، رای اعتماد سنا به آنتونی بلینکن و تهدید رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل سرخط رسانه‌های بین‌المللی را در نیم‌روز گذشته تشکیل داده‌اند.

  • جنبش تراکتوری

به گزارش بی‌بی‌سی، پلیس هند با گاز اشک‌آور و باتوم با کشاورزان معترضی که وارد دهلی پایتخت شدند، درگیر شد. درگیری شدید پلیس با معترضانی که پای پیاده یا سوار بر تراکتور ایست‌های بازرسی و موانع را پشت سر گذاشته بودند زمانی آغاز شد که گروهی از کشاورزان معترض از مسیرهای توافق شده خارج شدند.

این اعتراض بخشی از یک راهپیمایی عظیم همزمان با روز جمهوری هند است که جشن و رژه سالانه با حضور نارندرا مودی نخست وزیر برگزار می‌شود. بنا بر گزارش‌ها، یکی از معترضان پس از شلیک گاز اشک‌آور پلیس و واژگون شدن تراکتورش، جان باخته است.

ده‌ها هزار کشاورز هفته‌هاست که در اطراف دهلی اردوی اعتراضی برپا کرده‌اند. آنها در اعتراض به اصطلاحات قوانین کشاورزی اعتصابی را سازماندهی کرده‌اند که گفته می‌شود بزرگ‌ترین اعتصاب تاریخ هند است. حزب دست راستی‌ حاکم، بهاراتیا جاناتا (بی‌جی‌پی) به رهبری نارندرا مودی می‌گوید قوانین جدید به بخش خصوصی اجازه می‌دهد نقش بیشتری در بخش کشاورزی بازی کند اما به درآمد کشاورزان لطمه نمی‌زند. کشاورزان اما می‌گویند این اصلاحات هم درآمد آنها را کاهش می‌دهد هم قوانینی که ده‌ها سال آنها را از بازار آزاد بدون محدودیت محافظت می‌کرد، از بین می‌برد.

جنبش تراکتوری

به عقیده برخی تحلیل‌گران اگر دولت نارندرا مودی  نتواند فرآیند خشونت‌آمیز فعلی را کنترل کند، با سرایت این خشونت‌ها به ایالات دیگر علی‌الخصوص ایالات جنوبی مانند تانیل نادو و ایالت بنگال غربی در غرب این کشور می‌تواند بر روند انتخابات ایالتی اثر گذاشته و ورق را به نفع اپوزیسیون این کشور برگرداند.

  • تاکید بر حفظ برجام در طی اولین گفت‌وگوی بایدن و پوتین

جو بایدن برای نخستین بار از زمان ورود به کاخ‌سفید در تماس تلفنی با همتای روسی خود، ولادیمیر پوتین، ضمن تاکید بر لزوم عادی‌سازی روابط دو جانبه، در مورد برخی مسایل مهم بین‌المللی، از جمله حفظ توافق هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردند.طبق بیانیه کرملین، بایدن و پوتین در مورد «خروج یک‌جانبه آمریکا» از پیمان‌نامه آسمان‌های باز برای انجام پروازهای اکتشافی در حریم هوایی کشورهای دیگر، حفظ توافق هسته‌ای ایران و ابتکار روسیه برای برگزاری نشست سران کشورهای عضو دائم شورای امنیت گفت‌وگو کردند. کاخ سفید نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد در گفت‌وگوی جو بایدن با پوتین، دو طرف ضمن توافق بر سر تمدید فوری توافق کاهش تسلیحات هسته‌ای استارت نو پیش از انقضای آن در پنجم فوریه، تاکید کردند که در مورد مسائلی چون کنترل تسلیحاتی و مسائل امنیتی جدید، جلساتی برگزار کنند.

تاکید بر حفظ برجام در طی اولین گفت‌وگوی بایدن و پوتین

این در حالی‌ست که ساعاتی پیش از آن وزیران خارجه ایران و روسیه در نخستین دیدار خود پس از آغاز کار دولت جدید در آمریکا، خواستار «نجات» و احیای کامل برجام شدند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، درباره این دیدار گفت که یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد بحث، نجات برنامه جامع اقدام مشترک است. ظریف نیز در این گفت‌وگو از تلاش‌های مسکو برای نجات برجام از خطرها و ترس‌هایی که پس از خروج ایالات متحده به وجود آمد قدردانی کرد.

  • تعیین تکلیف به سبک فرانسوی: اول ایران، بعد آمریکا

به گزارش خبرگزاری رویترز،  دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه اعلام کرده است که از نظر دولت فرانسه، قبل از بازگشت آمریکا به برجام، ایران باید به توافق هسته‌ای پابیند شود. رویترز ، از قول یک مقام در کاخ الیزه نوشته  که ایران اگر برای مذاکرات هسته‌ای جدی است، باید از انجام اقدامات تحریک‌آمیز بیشتر خودداری کند و به تعهداتی که در توافق هسته‌ای داده است، احترام بگذارد. این اظهارنظر یک روز پس از گفتگوی تلفنی امانوئل مکرون و جو بایدن، روسای جمهور فرانسه و ایالات متحده منتشر شده است.

تعیین تکلیف به سبک فرانسوی: اول ایران، بعد آمریکا

  • تکمیل تیم امنیت ملی کابینه بایدن

به گزارش یورونیوز، سنای آمریکا با 78 رأی موافق در برابر 22 رأی مخالف، صلاحیت آنتونی بلینکن، نامزد پیشنهادی جو بایدن برای سمت وزیر امور خارجه این کشور را تأیید کرد. کلیه مخالفان تایید صلاحیت بلینکن در این جلسه را جمهوری‌خواهان تشکیل می‌دادند؛ جمهوری‌خواهانی که طی روزهای اخیر نسبت به سیاست او در تعامل با جمهوری اسلامی هشدار داده‌ بودند.تد کروز، عضو جمهوری‌خواه سنا، با انتشار بیانیه‌ای درباره دلایل مخالفتش با تایید صلاحیت آنتونی بلینکن به عنوان وزیر خارجه آمریکا نوشت: «سیاست‌های بلینکن به‌ویژه درباره ایران، به طرز خطرناکی باعث تضعیف امنیت ملی آمریکا می‌شود و بایدن را در مسیر تنش با کنگره قرار خواهد داد». به عقیده تدکروز آنتونی بلینکن متعهد شده به «توافق هسته‌ای فاجعه‌بار اوباما-بایدن» با ایران برگردد و با وجود مخالفت بسیاری از اعضای کنگره، قصد دارد برای این‌ کار تحریم‌های مرتبط با تروریسم را علیه جمهوری اسلامی کاهش داده و تحریم‌های تسلیحاتی بین‌المللی ایران را پایان دهد.

تکمیل تیم امنیت ملی کابینه بایدن

پیش از این وزیر خارجه جدید آمریکا در جریان بررسی صلاحیت خود در کمیته روابط خارجی مجلس سنا گفته بود: «اگر ما خود را درگیر مسائل جهانی نکنیم و رهبری امور را در دست نگیریم، احتمالا دو اتفاق رخ می‌دهد. یا دیگر کشورها سعی می‌کنند که موقعیت ما را تصاحب کنند اما نه به شیوه‌ای که احتمالا در راستای منافع و ارزش‌های ما باشد، یا این که به سادگی با عملکرد منفی خود آشوب و هرج و مرج به وجود می‌آورند». آنتونی بلینکن آخرین نفر از اعضای اصلی تیم امنیت ملی در دولت رئیس جمهوری جدید آمریکاست که صلاحیت او در سنا تأیید شده است. پیش از او صلاحیت ایوریل هینز نامزد پست مدیریت اطلاعات ملی و نیز لوید آستین، برای سمت وزیر دفاع در سنا تائید شده بود . دیگر عضو تیم امنیت ملی کابینه بایدن، یعنی جیک سالیوان برای آغاز کارش در سمت مشاور امنیت ملی، قانونا نیازی به تأیید صلاحیت سنا نداشت.

  • کاهش احتمال موفقیت استیضاح ترامپ

سنای ایالات متحده، طرح توقف استیضاح ترامپ را به رای گذاشت که با 45 رای موافق و 55 رای مخالف رد شد.  این طرح از سوی یکی از نمایندگان جمهوری‌خواه ارائه شده بود و اکثریت قاطع جمهوری‌خواهان سنا با طرحی که برای توقف استیضاح دونالد ترامپ تهیه شده بود موافقت کردند. این رای بیش از پیش بر شدت این گمانه‌ افزود که طرح استیضاح در سنا با ناکامی مواجه خواهد شد. در واقع به نظر می‌رسد در شرایطی 50 نماینده دموکرات سنا برای استیضاح ترامپ به رای 17 جمهوری‌خواه نیاز دارند، تنها 5 سناتور جمهوری‌خواه موافق استیضاح ترامپ هستند. پیش از این جو بایدن تلویحا اعلام کرده بود که به موفقیت این لابحه امیدی ندارد.

کاهش احتمال موفقیت استیضاح ترامپ

  • خیز آمریکایی‌ها برای توقیف نفت‌کش

بنا به ادعای منابع خبرگزاری بلومبرگ، دولت ایالات متحده درصدد توقیف یک تانکر با محموله حدود دو میلیون بشکه‌ نفت است که احتمال می‌رود متعلق ایران باشد. این منابع که نام آنها فاش نشده، تصریح کرده‌اند، به دنبال صدور حکم توقیف این محموله توسط وزارت دادگستری آمریکا، هم اکنون این تانکر با پرچم لیبریا به سمت آب‌های ایالات متحده در حرکت است. طبق این گزارش حکم توقیف این تانکر نفتکش در دولت دونالد ترامپ و پیش از روی کار آمدن دولت جو بایدن صادر شده است.

خیز آمریکایی‌ها برای توقیف نفت‌کش

  • سیگنال تهدیدآمیز اسرائیل به بایدن

به گزارش بی‌بی‌سی، امیر کوخاوی، رییس ستاد مشترک ارتش اسرائیل، در هشداری تلویحی به آمریکا هرگونه بازگشت احتمالی به توافق هسته ای با ایران (برجام) را یک اشتباه خوانده و از دستور خود مبنی بر تدارک چند برنامه عملیاتی نظامی دیگر در قبال ایران خبر داده است. امیر کوخاوی در یک سخنرانی در کنفرانس سالانه موسسه مطالعات امنیت ملی دانشگاه تل آویو گفت: «بازگشت به توافق هسته ای سال 2015 یا حتی توافقی مشابه که از جنبه های مختلف بهبود یافته باشد از نقطه نظر عملیاتی و استراتژیک اسرائیل، بد یا اشتباه است». ژنرال کوخاوی با متهم کردن ایران به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای گفت: «من به ارتش اسرائیل دستور داده ام که علاوه بر نقشه های عملیاتی ای که تدارک دیده اند، چند نقشه عملیاتی دیگر نیز آماده کنند». او افزود: «مسلما این رهبری سیاسی (اسرائیل) است که درباره به اجرا درآمدن تصمیم خواهد گرفت اما این نقشه ها باید روی میز باشد.»

سیگنال تهدیدآمیز اسرائیل به بایدن

چنین هشداری از سوی یک مقام نظامی اسرائیل کم سابقه ارزیابی می شود به همین خاطر برخی ناظران معتقدند که اظهارات فرمانده ارتش اسرائیل می تواند منعکس کننده نظرات دولت بنیامین نتانیاهو باشد. به نظر می رسد این اظهارات کم سابقه فرمانده ارتش اسرائیل هشداری به دولت جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا، باشد که می گوید "اگر ایران تعهد کامل به برجام را در پیش بگیرد" به این توافق برخواهد گشت.

  • سفت کردن جای پا در خلیج فارس

ارتش آمریکا روز سه‌شنبه هفتم بهمن اعلام کرد که همزمان با افزایش تنش با ایران در حال بررسی استقرار نیروهای خود در یکی از بنادر دریای سرخ و دو پایگاه هوایی دیگر در خاک عربستان سعودی است. ارتش آمریکا گفت این اقدامات بخشی از «طرح‌های احتمالی و پشتیبانی» آینده است ولی بارگیری محموله در بندر ینبع، واقع در کرانه دریای سرخ و انتقال آن‌ها از طریق مسیرهای زمینی را به صورت آزمایشی انجام داده است.

استفاده ارتش آمریکا از بندر ینبع و پایگاه هوایی ملک فیصل در شهر تبوک و پایگاه هوایی ملک فهد در شهر طائف در حاشیه دریای سرخ به این کشور امکان خواهد داد که عملیات خود در آبراه‌های استراتژیک منطقه را گسترش دهد.سخنگوی «سنتکام»، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، گفت بررسی احتمال استقرار نیرو در این نقاط از یک سال پیش و پس از وقوع حمله موشکی و پهپادی به تاسیسات نفتی عربستان سعودی در سپتامبر 2019 آغاز شد.

سفت کردن جای پا در خلیج فارس

ژنرال مک‌کنزی در این دیدار به خبرنگاران گفت: «در صورت وقوع هرگونه درگیری نظامی با ایران آب‌های خلیج فارس به مرکز درگیری بدل خواهد شد. بنابراین بهتر است که نیروهای ما در نقاطی مستقر باشند که از صحنه جنگ فاصله دارد. سخنگوی «سنتکام» افزود که عربستان سعودی هزینه نوسازی و توسعه این پایگاه‌ها را تقبل کرده است». علیرضا میریوسفی، سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل، ضمن انتقاد از این تصمیم گفت: «حضور نیروهای خارجی یکی از دلایل اصلی بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه است. هر طرحی در راستای آمادگی رزمی و عملیاتی علیه ایران به این معناست که آن کشور قصد حمله به ایران را دارد و در صورت وقوع هرگونه حمله‌ای ما از خود دفاع خواهیم کرد».

نظرات

captcha

کاربر گرامی، در صورت مشاهده هرگونه خطا در این صفحه، روی دکمه گزارش خطا کلیک کنید تا در اولین فرصت مشکل را برطرف کنیم

گزارش خطا
پشتیبانی

پشتیبانی

در حال تلاش جهت برقراری ارتباط با سرور
  • جهت گفتگو با پشتیبانی، اطلاعات زیر را تکمیل کنید

00:00