خودروی لوکس ایران خودرو!
چکیده این مطلب : انتشار : 1399/10/07 - 11:35 0 نظر

گلدمگ: آزادسازی قیمت خودرو یا به تعبیری حرکت به سمت واقعی سازی قیمت خودرو هر چند قیمت کارخانه خودرو را افزایش می دهد اما اجتناب ناپذیر به نظر می رسد و واقعیت های علم اقتصاد گویای این حقیقت است که دست آخر ثمره آزادسازی قیمت، افزایش تولید و نفع مصرف کننده واقعی خواهد بود.

پندار آنلاین/ قیمت گذاری خودرو  و عرضه خودرو با قیمت دستوری اگر چه در ظاهر امر  خودرو  را با قیمتی پایینتر از قیمت خودرو در بازار به دست مصرف کننده می رساند، اما در واقعیت امر هم تعداد خودروهای عرضه شده با قیمت دستوری کم است و هم زیان تولید کننده را به دنبال داشته است.

به نظر می رسد روند آزادسازی  قیمت خودرو  هر چند نه به صورت کامل اما در حال پیشرفت است. به این ترتیب که در مرحله اول قرار است خودروهای لوکس تولید داخل از شمول قیمت گذاری خارج شوند.

هر چند در خصوص تعریف خودرو لوکس در تصمیم شورای رقابت ابهاماتی وجود دارد اما مشاور این سازمان توضیحاتی درخصوص آزادسازی قیمت خودرو ارائه داده است. در این میان وی به طور مشخص از عرضه خودرو تارا خارج از سیستم قیمت گذاری خبر داد.

 تارا خودرو ایرانی

سید مصطفی صفاری مشاور شورای رقابت در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، در خصوص خارج شدن قیمت برخی از خودرو‌ها از قیمت گذاری دستوری، گفت: خودرو‌ها برای قیمت گذاری به 2 دسته تبدیل شده اند که شامل خودرو‌های اقتصادی یا همان پر تیراژ و خودرو‌های لوکس می شود.

مشاور شورای رقابت گفت: خودرو‌های لوکس به خودرو‌هایی گفته می‌شود که رشد تولید بیش از 50 درصدی دارند. در شورای رقابت تصمیم گرفته شد که خودرو‌های لوکس با رشد تولید 50 درصد از قیمت گذاری دستوری خارج شوند، به طور مثال اگر تولید پژو 207  رشد  بالای 50 درصد داشته باشد، از قیمت گذاری دستوری خارج خواهد شد.

 تارا خودرو ایرانی

صفاری تشریح کرد: خودروی تارا نیز جزء خودروهای لوکس به شمار می آید، این بدان معناست که قیمت این خودرو را خودروساز مشخص خواهد کرد و از قیمت گذاری دستوری خارج خواهد شد.

مشاور شورای رقابت در خصوص قیمت گذاری خودرو در بورس کالا، گفت: باید بستری را فراهم کنیم که قیمت خودرو به صورت شفاف تعیین شود و میزان عرضه و تقاضا برابر باشد، با توجه به اینکه بورس، بازاری شفاف است، در نتیجه رانت و فساد در آن وجود ندارد.

صفاری با تاکید بر اینکه  بورس کالا  محلی برای کشف قیمت برند‌های پر تیراژ تولید کنند‌ه های خودرو است، گفت: این کشف قیمت با قیمت‌های منصفانه شورای رقابت یکسان نیست. تا زمانی که تولید افزایش پیدا نکند، این اختلاف قیمت وجود دارد.

 

مشاور شورای رقابت با بیان اینکه برای حل این مسئله می‌توانیم جلوی  واردات خودرو  را باز بگذاریم یا کیفیت تولید داخلی را افزایش دهیم، ما باید خودرو ساز را موظف کنیم حدود 30 تا 40 درصد تولید هفتگی خود را در بازار بورس کالا عرضه کنند.

نظرات

captcha

کاربر گرامی، در صورت مشاهده هرگونه خطا در این صفحه، روی دکمه گزارش خطا کلیک کنید تا در اولین فرصت مشکل را برطرف کنیم

گزارش خطا
پشتیبانی

پشتیبانی

در حال تلاش جهت برقراری ارتباط با سرور
  • جهت گفتگو با پشتیبانی، اطلاعات زیر را تکمیل کنید

00:00