بازار طلا دانستنیها عرضه غذا با روکش طلا مجاز است؟

عرضه غذا با روکش طلا مجاز است؟

چکیده این مطلب : انتشار : 1400/08/24 - 10:10 0 نظر

گلدمگ: برخی از رستوران‌ها اقدام به عرضه غذاهایی با روکش طلایی می‌کنند که در قانون برای این موضوع چه از نظر قیمت و چه به لحاظ مجاز بودن یا نبودن عرضه آن، تدبیری اتخاذ نشده است.

یکی از تفریحات و سرگرمی‌های مردم جهان رستوران گردی و رفتن به کافه‌ها است و افراد در کنار خانواده یا دوستان خود قصد دارند برای لحظاتی هم که شده خوش گذرانی کنند و اوقات به یاد ماندنی را برای خود رقم بزنند.

در کشور ما نیز این اقدام عرف است و حال برخی‌ها به رستوران‌ها و کافه‌های لاکچری دارای منوهای عیانی و برخی نیز با توجه به وضعیت مالی خود به اماکن نسبتا ساده و در خور بودجه خود می‌روند.

یکی از مسائلی که این روزها در کافه‌ها و رستوران‌ها به چشم می‌آید، سرو غذاهای خاص آن هم با روکش طلا است و در ادامه با دریافت هزینه‌های گزافی از مشتریان اقدام به کسب سودهای نامتعارف می‌کنند.

کشاندن مردم به رستوران‌ها باعث شده تا صاحبان کسب و کار در این زمینه برای دریافت منفعت دست به تبلیغاتی بزنند و در شیوه و اقدامی جدید به سراغ گزینه سرو غذاهای طلایی بروند و آن را برای رونق گرفتن کار خود انتخاب کنند.

از کباب، پیتزا و انوع فست فودها گرفته تا انواع کاپ کیک ها، نوشیدنی ها، دسر و بستنی که کافه داران و رستوران دارها اقدام به عرضه این محصولات با روکش طلا می‌کنند و بعضا هم صف‌های عریض و طویلی برای دریافت اینگونه محصولات تشکیل می‌شود.

 

قیمت یه پرس غذای طلایی چند؟

قیمت یک ورقه طلای خوراکی که در فروشگاه‌های لوازم قنادی می‌توان آن را تهیه کرد، هزار و 200 تومان است که در بسته بندی‌های 50 تایی یا 100 تایی می‌توان این کالا را خریداری کرد، اما در منوی برخی از فست فودها یک عدد پیتزا بدون ورقه طلا به عنوان مثال 50 هزار تومان است، اما همان محصول با ترکیب ورقه طلا حدود 120 هزار تومان برای مشتری آب می‌خورد، همچنین این موضوع برای غذاهای کبابی نیز صدق می‌کند به عنوان مثال قیمت یک پرس استیک با روکش طلا حدود 400 هزار تومان خرج برای مصرف کننده باقی می‌گذارد، حال قیمت همان استیک به صورت خام در بازار حدود 120 هزار تومان است.

 

آیا روکش این غذاها واقعا از طلاست؟

اینکه متصدیان رستوران‌ها مدعی می‌شوند که غذاهایشان دارای روکش طلا است صرف بر صحه گذاشتن بر گفته شان نیست و در اصل نمی‌دانیم که آیا این افراد واقعیت را بیان می‌کنند یا اینکه از ورقه‌های تقلبی زرد رنگ که مشخص نیست جنسشان از چیست و آیا خوراکی هستند یا خیر، به عنوان روکش طلا در غذاهایشان استفاده می‌کنند!

در حال حاضر قیمت هر گرم طلای 18 عیار در بازار ایران حدود یک میلیون و 270 هزار تومان است و از طرفی قیمت ورقه‌های خوراکی طلا که در بازار عرضه می‌شود هیچ تناسبی با قیمت طلای واقعی ندارد پس آن طور هم که می‌گویند طلا به خورد مردم داده نمی‌شود.

از طرفی معدود رستوران‌هایی هم وجود دارند که قیمت غذاهایشان بیش از قیمت معمولی است و متصدیان این رستوران‌ها مدعی هستند که از ورقه‌های خالص طلا در غذاهایشان به کار بردند.

اما در این بین بازار تسترهای غذا در اینستاگرام هم حسابی داغ است و با بررسی برخی از صفحات مجازی مشاهده می‌کنیم که تعدادی از این افراد بدون در نظر گرفتن موارد بهداشتی و شرعی اقدام به تبلیغ سرو اینگونه غذاها در فست فودها و رستوران‌ها می‌کنند و مردم را برای مراجعه به این اماکن دعوت و آن‌ها را برای خرید این نوع از غذاها تشویق می‌کنند.

با داغ شدن بازار غذای‌های طلایی، سودجویان فضای مجازی نیز مانند همیشه بیکار ننشسته و اقدام به فروش اقلامی با عنوان ورقه‌های طلای خوراکی می‌کنند که در واقعیت مشخص می‌شود که این ورقه‌ها از جنس طلای خوراکی نیست و سرانجام از نقره و مس سر در خواهیم آورد.

حال سوال اصلی این است که کدام سازمان قیمت اینگونه محصولات را تعیین می‌کنند؟ آیا برای این نوع از غذاها تعرفه و لیست قیمتی از سوی اتحادیه مربوطه یا اصناف وجود دارد یا اینکه متصدیان رستوران‌ها سلیقه‌ای و دل بخواهی اقدام به قیمت گذاری بر روی محصولات طلایی خود می‌کنند.

به منظور بررسی بیشتر موضوع به سراغ مدیرکل تعزیرات حکومتی تهران رفته و علت عدم نظارت بر نرخ گذاری غذاها در رستوران لاکچری را از وی پرس و جو کردیم.

 

عرضه غذاهای طلایی مجاز باشد، نسبت به تخلف گرانفروشی ورود خواهیم کرد

محمد علی اسفنانی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران اظهار کرد: اینکه بر روی یک غذایی روکش طلا می‌کشند و آن را به فروش می‌رسانند، در ابتدا باید مراجع مربوطه از جمله دانشگاه علوم پزشکی، دامپزشکی کشور و دیگر سازمان‌های مربوطه از حیث بهداشتی بودن آن و اینکه به مصرف کننده آسیبی وارد نکند، درباره آن اظهار نظر کنند.

وی افزود: پس از بررسی موضوع و تایید مجاز بودن عرضه این نوع از محصولات، بحث قیمتی مطرح می‌شود و در این باره باید سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان قیمت مربوطه را اعلام کند.

اسفنانی تصریح کرد: در صورت طی تمام این مراحل، اگر در عرضه این نوع از محصولات مشاهده شد که محصول مازاد بر قیمت مصوب در حال عرضه به مشتریان است، در صورت شکایت موضوع گرانفروشی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی افزود: با توجه به بازار و شرایط موجود این نوع از غذاها مورد مصرف عامه نیست و تعداد محدودی از افراد در جامعه از آن استفاده می‌کنند و در صورت شکایت این افراد باز هم موضوع توسط سازمان تعزیرات حکومتی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

 

نظر مراجع عظام تقلید درباره سرو غذاها و دسرهای دارای روکش طلا

دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به این سوال که خوردن غذای دارای روکش طلا چه حکمی دارد؟ اعلام کرد:

«این اقدام اشکالی ندارد».

پاسخ دفتر حضرت آیت الله صافی گلپایگانی به این سوال چنین بود:

«خوردن غذای دارای روکش طلا جایز نیست و حرام است».

♦ قیمت طلا و انواع آبشده در بازار امروز

♦ قیمت دلار و انواع ارز در بازار آزاد امروز

♦ قیمت انواع سکه در بازار امروز

♦ قیمت رادیوم و فلزات گران بها

♦ قیمت بیت کوین، اتریوم و ریپل

قیمت نفت برنت و انرژی 


منبع: باشگاه خبرنگاران

پربازدیدترین خبرها