کاربران گرامی، در صورت بروز مشکل در سایت، از طریق چت پشتیبانی و یا شماره تلفنهای 02155570659 - 09981229987 با ما در ارتباط باشید.
انتخاب یک بستر برای سرمایهگذاری بدون مقایسه بازارها و بررسی وضعیت آنها امکانپذیر نیست. برای مقایسه بازارهای مختلف باید به فاکتورهای مختلفی مانند بازدهی، کف و سقف سرمایهگذاری، نرخ شکست، ریسکها و ... توجه کرد.
مقدمه
تنوع بسترهای سرمایه گذاری در کنار تمام مزایا یک چالش بزرگ هم ایجاد میکند و آن، سردرگمی افراد در انتخاب بستر مناسب است. در چنین شرایطی مقایسه بازارهای مختلف و شرایط و ویژگیهای هرکدام از آنها برای سرمایهگذاری تا حد زیادی به ساده شدن این فرآیند کمک میکند. به منظور مقایسه بازارهای سرمایه گذاری باید به نکات مختلفی توجه کرد و بررسی بازار را از جنبههای مختلف انجام داد. در این مطلب به مقایسه چند بازار محبوب سرمایهگذاری و بررسی امتیازات هرکدام برای مشتریان میپردازیم. همراه ما باشید.
افزایش تورم و کاهش ارزش پول نقد، باعث شده که افراد کمترین دارایی نقدی خود را نیز وارد بازار سرمایه کرده و از این طریق به حفظ ارزش آن کمک کرده و سود کسب کنند. این فرآیند که همان سرمایهگذاری است، با هدف کسب بازدهی در آینده انجام شده و عملکردی مرسوم در جوامع مختلف است. افزایش تقاضا برای سرمایهگذاری موجب شده که بسترهای انجام این کار هم به نسبت گذشته بیشتر شوند.
امروزه روشهای زیادی برای سرمایهگذاری وجود دارد و این کار را میتوان در بازارهای مختلف انجام داد. انتخاب یک بستر و بازار برای سرمایهگذاری نیاز به در نظر گرفتن پارامترهای مختلف دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری چیست و چه تفاوتی با نوسان گیری دارد
براساس توضیحات ارائه شده و پارامترهای موثر در انتخاب بازار سرمایهگذاری، در ادامه به مقایسه چند بازار محبوب سرمایهگذاری در ایران که بیشترین متقاضی را دارد، میپردازیم. در این مقایسه بازدهی بازارهای مرسوم را در چند سال اخیر بررسی کرده و در نهایت بهترین بازار را معرفی خواهیم کرد.
یکی از پرطرفدارترین بسترهای سرمایهگذاری در ایران، بازار بورس و سرمایه است. آمارها نشاندهنده این است که بورس انتخاب اول بسیاری از افراد برای سرمایهگذاری است و با وجود بازار پرنوسان، تعداد سرمایهگذاران آن همواره در حال افزایش است. طبق محاسبات انجام شده، رقم بازدهی این بازار چیزی حدود 802 درصد در 5 سال اخیر است که نسبت به بسترهای دیگر بالاتر است.
از اصلیترین دلایل نرخ بالای سود و بازدهی بورس میتوان به امکان حضور موازی در دیگر بازارها با سرمایهگذاری در بورس اشاره کرد. در واقع با سرمایهگذاری در صندوقهای بورس و خرید سهام بازارهای مختلف میتوانید همزمان در بازار طلا، دلار و مسکن نیز فعالیت داشته باشید.
در ادامه مقایسه بازارهای سرمایه گذاری در ایران به رتبه دوم بازارهای سرمایهگذاری از نظر محبوبیت و تقاضا یعنی بازار طلا میرسیم. خرید طلا به عنوان راهی برای سرمایهگذاری از گذشتههای دور مرسوم بوده است و امروزه نیز توسط بسیاری از افراد انجام میشود. استقبال مشتریان از خرید طلا برای سرمایهگذاری دلایل زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به افزایش ارزش طلا در سالهای اخیر اشاره کرد. به علاوه سرمایهگذاری در بازار طلا، نوعی سرمایهگذاری با ریسک به شدت پایین است، در نتیجه برای افرادی که اهل ریسک و خطر نباشند، یک انتخاب مناسب محسوب میشود.
دیگر علت محبوبیت بازار طلا برای سرمایهگذاری، تنوع گزینههای این بازار به عنوان دارایی است. در بازار طلا میتوان انواع زیورآلات از جنس طلا، سکه، طلای آب شده یا طلای دست دوم را برای سرمایهگذاری خریداری کرد. به علاوه سرمایهگذاری در این بازار بدون محدودیت بودجه انجام میشود و با کمترین میزان سرمایه نیز میتوان طلا خریداری کرد و برای افزایش ارزش سرمایه در آینده نگهداری کرد. البته این بستر سرمایهگذاری معایبی هم دارد که از جمله آنها میتوان به احتمال سرقت طلا و از دست دادن سرمایه اشاره کرد.
یکی دیگر از بسترهای سرمایهگذاری، خودرو است. خودرو نیز مانند طلا، رشد قیمت صعودی را در چند سال اخیر تجربه کرده و ارزش بیشتر خودروها چندین برابر شده است. هرچند خرید خودرو هم مانند طلا به حفظ ارزش سرمایه کمک میکند اما مشکلاتی مانند استهلاک خودرو، خرابی و نیاز به تعمیرات و... در این بازار وجود دارند که در مقایسه بازارهای سرمایه گذاری باید آنها را در نظر داشت.
مسکن و ملک نیز جزو بازارهای محبوب برای سرمایهگذاری در ایران محسوب میشوند. سرمایهگذاری در بازار مسکن نیز مانند طلا به حفظ ارزش سرمایه کمک میکند و از طرفی برخی مشکلات سرمایهگذاری در بازار خودرو مانند استهلاک و... در آن چندان زیاد نیست. با این حال سرمایهگذاری در این بستر هم چالشهایی دارد که از جمله آنها میتوان به بالا بودن حداقل سرمایه مورد نیاز اشاره کرد.
از طرفی میزان نقدشوندگی مسکن نسبت به بسترهای دیگر مانند طلا کمتر است و گاهی چند سال زمان میبرد تا مسکن به پول نقد تبدیل شود. دیگر چالش سرمایهگذاری در بازار مسکن و املاک، نیاز به دانش تخصصی در این زمینه است. میزان رشد مسکن در مناطق مختلف، متفاوت بوده و به منظور بالا بردن ارزش سرمایه باید محلی مناسب را برای خرید ملک انتخاب کرد.
یکی دیگر از روشهایی که در چند سال اخیر برای سرمایهگذاری مرسوم بوده و افراد زیادی از آن استفاده کردهاند، خرید ارز و دلار است. علت این موضوع رشد صعودی قیمت ارزهای مختلف به خصوص دلار است. خرید دلار راهکاری برای حفظ ارزش پول است و با توجه به کاهش ارزش ریال، از سرمایه شما در برابر تورم محافظت میکند.
بازدهی این بازار در چند سال اخیر 366 درصد بوده که به نسبت میزان مناسبی است اما برای انتخاب دلار یا هر ارز دیگری برای سرمایهگذاری باید به چالشها نیز توجه داشت. یکی از چالشهای خرید ارز برای سرمایهگذاری، نوسانی بودن این بازار و احتمال کاهش قیمت دلار نسبت به زمان خرید است. به علاوه نگهداری از ارز هم ریسک سرقت را دارد. در مقایسه بازارهای سرمایه گذاری باید به این نکته هم اشاره کرد که در بازار ارز و دلار هم احتمال کلاهبرداری بسیار زیاد است، در نتیجه ورود به آن نیاز به دانش اولیه و برخی مهارتها دارد.
یکی دیگر از روشهای سرمایهگذاری که بیشتر افراد به عنوان اولین گزینه خود در ایران انتخاب میکنند، سپردهگذاری در بانک است. این روش مناسب افرادی است که به دنبال کسب سود ماهانه هستند زیرا در بیشتر طرحهای سپرده بانکی، مقدار سود مشخصی به مبلغ سرمایه تعلق میگیرد. سپردهگذاری در بانک همچنین کمریسکترین روش سرمایهگذاری نیز محسوب میشود زیرا بانک تا پایان مدت قرارداد و سررسید سپرده موظف به پرداخت سود مشخص و نگهداری از سپرده شما است.
نقدشوندگی سپرده بانکی نیز مانند طلا نسبتا ساده است و این امکان را دارید که در صورت نیاز سپرده خود را از بانک خارج کنید اما مسائلی مانند جریمه برداشت سپرده نیز در این بازار وجود دارند که باید به آنها توجه کرد. سپردهگذاری بانکی شاید بستری کمریسک برای سرمایهگذاری باشد اما رشد سرمایه در آن نیز به همان نسبت پایین است.
در چند سال اخیر ارزهای دیجیتال هم به عنوان بازاری برای سرمایهگذاری معرفی شدهاند. این بازار هنوز پرنوسان است و به ثبات قطعی دست پیدا نکرده، در نتیجه امکان معرفی قطعی آن به عنوان بستری مناسب برای سرمایهگذاری وجود ندارد. از طرفی ورود به بازار ارزهای دیجیتال نیاز به آشنایی تخصصی با این بازار و در اختیار داشتن ابزارهای مخصوص برای تحلیل دارد. در نتیجه نمیتوان به طور قطع آن را بستری مناسب برای سرمایهگذاری دانست. با این حال، قرار دادن بخشی از سرمایه در این بازار، احتمال سود را به همراه دارد.
در این مطلب به مقایسه بازارهای سرمایه گذاری پرطرفدار در ایران پرداختیم. همانطور که گفتیم در تمام بازارها ریسک و چالشهایی وجود دارد که با در نظر گرفتن آنها باید انتخاب نهایی را انجام داد. با توجه به نکات گفته شده و بررسی انجام شده در مورد بازاهای مختلف میتوان گفت که بازار طلا در چند سال اخیر عملکرد بهتری داشته و میزان سود بیشتر با کمترین ریسک را برای سرمایهگذاران فراهم کرده است. با این حال ورود به این بازار هم نیاز به تحلیل دقیق دارد و بهتر است پیش از ورود به آن با متخصصان بازار اقتصاد مشورت کرد.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت بازار طلا می باشد.