کاربران گرامی، در صورت بروز مشکل در سایت، از طریق چت پشتیبانی و یا شماره تلفنهای 02155570659 - 09981229987 با ما در ارتباط باشید.
گلدمگ: وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر اعلام کرد که باستانشناسان در معبدی در حومه شهر اسکندریه، 16 مقبره انسان کشف کردهاند. دو نفر از افراد دفن شده زبانی طلایی داشتند که در استخوان فک پایین آنها قرار گرفته بود. با توجه به بیانیه منتشر شده، هدف از به کار بردن زبانهای طلایی این بود که فرد متوفی قادر به صحبت کردن در دنیای پس از مرگ باشد!
دیجیاتو/ این زبانها در معبد Taposiris Magna، واقع در حومه جنوب غربی شهر اسکندریه، در سواحل مدیترانه مصر یافت شدهاند. باستانشناسان دستسازههای طلایی دیگری نیز چون ماسک تدفینی مزین شده با پوستههایی طلایی به شکل تاج گل و همچنین تعدادی تزئینات طلاکاری شده از ازیریس-خدای مرگ در مصر باستان- کشف کردهاند.
در زمان فراعنه مصر، خیلی وقتها از طلا برای تزیین ماسکهای فرمانروایانی چون توتعنخآمون استفاده میشد. و حتی جوری قالب گرفته میشد تا انگشتان دست و پای فرد مرده را هم دربرگیرد.
Jennifer House Wegner سرپرست آثار مصری در موزه پن (penn museum) شهر فیلادلفیا میگوید:« زبانهای طلایی قبلا هم در بقایای محوطههای مصر یافت شده بود. برای مصریها طلا، مادهای بود که خاصیت جاودانگی داشت، هیچگاه لکهدار نمیشد و همیشه درخشنده بود.» این در حالی است که تعدادی از زبانهای طلایی یافت شده در این موزه نگهداری میشوند.
طبق گفتههای وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر، زبانهای یافت شده در Taporis Magna برای این به کار میرفت تا مرده در مسیرش به دنیای پس از مرگ بتواند با ازیریس گفتوگو کند.
مومیاییهای یافت شده در این محوطه، قدمتی بیش از دوهزار سال دارند و به زمانی بر میگردند که مصر توسط یونانی- مقدونیها و سپس رومیها حکمرانی میشد. خود معبد به تنهایی، احتمالا در دوران سلطنت بطلمیوس چهارم- پادشاه مقدونی در قرن سوم قبل از میلاد مسیح- ساخته شده است.
ملکه کلئوپاترا هفتم که در سال 30 پیش از میلاد و به مدت دو دهه سلطنت میکرد، آخرین فرمانروای سلسله بطالسه (Ptolemaic dynasty) تا قبل از تصاحب قدرت به دست رومیان بود. سکههایی با تصویر او نیز از درون معبد یافت شده است.
Lorelei H. Corcoran سرپرست موسسه هنر و باستانشناسی مصر در دانشگاه ممفیس میگوید:« در دوره بطالسه و رومی، استفاده از زبانهای طلایی در تدفین طبقات بالای جامعه چیز غیر معمولی نبود.» وی با استناد به بخشهایی از «کتاب مردگان» اضافه میکند:« در یک بستر تدفینی مصری این اطمینان حاصل میشود که مرده توانایی نفس کشیدن، صحبت کردن و همچنین خوردن و آشامیدن را داشته باشد. احتمال دارد که این عمل با سنتی تدفینی در یونان که در آنجا سکهای را به عنوان پرداخت هزینه به خارون (Charon) در زیر زبان فرد متوفی قرار میدادند، تلفیق شده باشد.»
خارون در اساطیر یونان قایقبانی است که مرده را از رود ستوکس (Styx) میگذراند و به دنیای زیرین میبرد.
رهبری تیم باستانشناسانی که تا به حال توانستهاند 16 قبر در Taposiris Magna پیدا کنند، بر عهده Kathleen Martinez از جمهوری دومینیکن است. تیم مذکور چندین سال است که در این معبد کاوش میکند و در جستوجوی آرامگاه کلئوپاترا است.
مارتینز میگوید:« اینکه مومیاییها زبان طلایی دارند شگفتانگیز است. اطلاعات بسیار کمی درمورد دوره یونانی- رومی در اسکندریه باقی مانده است. کشفیات اخیر در شهر مردگان (نکروپلیس) نه تنها خارقالعاده است، بلکه نشاندهنده آن است که اسرار بسیاری در راستای کشف شدن هستند.»
او همچنان امیدوار است تا بتواند محل دفن کلئوپاترا- ملکهای مشهور که از اسکندریه سلطنت میکرد و گفته میشود همانجا هم درگذشته است- را در Taposiris Magna پیدا کند.
Lorelei H. Corcoran میگوید:« اگرچه هدف این تیم کشف آرامگاه کلئوپاترا در معبد Taposiris Magna است اما خیلی از محققان باور دارند که محل دفن کلئوپاترا درون یک مجموعه تدفینی سلطنتی، شاید مرتبط با ناحیه کاخ، قرار دارد که اکنون هم در بندر اسکندریه به زیر آب فرو رفته است.»
روزنامه مصری «المصری الیوم» در گزارشی گفته است که دو زبان طلایی کشف شده پیش از آنکه در موزههای سراسر مصر به نمایش در بیایند، در موزه ملی اسکندریه مطالعه خواهند شد.
مصر در تلاش است تا بازدیدکنندگان بیشتری را به کشور خود جذب کند. در سالهای اخیر باستانشناسان توانستهاند بیش از صد تابوت چوبی نقاشی شده در سقاره، آرامگاهی 4400 ساله با نقاشی دیواریهایی کمیاب در شهر قاهره و همچنین بقایای یک مجسمه عظیم فرعونی را کشف کنند.
میخواهید از آخرین اخبار و تخفیف های بازار طلا باخبر شوید؟