
مردم دوست دارند الماس داشته باشند، اما الماس آنقدر گران است که شاید بیشتر انسانها در تمام طول زندگی خود فرصت داشتن یک الماس واقعی را به دست نیاورند. این شعار شروع نسلی است که بنیانگذار آن دنیل سواروسکی است و تا پنج نسل دیگر با این شعار شروع کرده و تغییرات جزئی در سیاست خود اعمال کردهاند. مهمترین بخش برند سواروسکی تولید کریستالهای زیباست و بخشهای دیگری چون تولید دوربینهای شکاری و ابزارآلات حفاری در کنار بخش اصلی پس از گذشت پنج نسل و به دستآوردن جایگاه خود در بازار سرمایه به راحتی مشغول به فعالیتند.
مقدمه
سواروسکی با آن نماد قوی معروفش نامی آشنا برای دنبالکنندگان محصولات این برند و جواهرات خاص آن است. سواروسکی الماس میآفریند بیآنکه با سنگ الماس واقعی سر و کار داشته باشد و این برند که امروزه در حوزه جواهرات، ساعت، دوربین و تجهیزات آن... مشغول به کار است؛ درواقع جرقه کوچکی در ذهن پسربچهای بوده که روزی این رویا را در سر پرورانده که او هم میتواند الماس بسازد.
تاریخچه برند سواروسکی
دنیل سواروسکی در 24 اکتبر 1862 در جمهوری چک متولد شد، پدر او شیشهگر بود و دنیل از همان کودکی با شیشه و ابزارآلات برش شیشه سر و کار داشته و این وسایل کنجکاویاش را برمیانگیخته است. بعدترها که دنیل انسان مشهوری شد و در سرتاسر جهان افرادی برای برند سواروسکی که مبدع آن همان پسرک بلندپرواز آن روزگاران بود سر و دست میشکستند، دنیل به کارکنان خود همیشه میگفت که: مردم الماس دوست دارند ولی الماس آنقدر گرانقیمت است که هرکسی نمیتواند از عهده داشتن آن بربیاید، سرچشمه این جمله مشهور فکری بود که دنیل را واداشت تا از شیشه الماس بسازد.
او در سنین جوانی دستگاهی را اختراع کرد که توانایی این را داشت شیشه را برش بزند و کریستال بیافریند. اولین جرقههای برند سواروسکی در اتریش زده شد، جایی که دنیل از جمهوری چک که زادگاه اصلیش بود به آنجا مهاجرت کرده و کارگاه و کارخانجات خود را در آن تأسیس کرده. امروزه برند سواروسکی در زمینه تولید جواهر، کریستالهای الماس شکل، ساعت، دوربین و تجهیزات آن و ... فعالیت میکند و بسیار محبوب و مورد توجه است. سواروسکی اولین کارگاه خود را با نام ks&co (مخفف D.swaroski و A.kosmann) تاسیس کرد.
لوگوی برند
اولین لوگوی سواروسکی به شکل گل بوده و بعدترها به شکل قو درآمده است، برند سواروسکی به مثابه یک میراث خانوادگی به فرزندان دنیل به ارث رسیده و آنها نیز سهمی در نگهداری و انتقال این میراث خانوادگی داشتهاند، مثلا یکی از پسران سواروسکی مبدع نوعی از دوربینهای دوچشمی است که چهاردهسال پس از ساخت آن منجر به ایجاد برند سواروسکی اوپتیک شد.
برند سواروسکی
سواروسکی با برندهای مشهوری چون شنل و دیور همکاری داشته است. در سال 1950 این برند با همراهی کریستین دیور، افکت «شفق قطبی» را گسترش میدهد. این افکت باعث مشهورتر شدن این برند شده و به کریستالهای سواروسکی درخشش رنگینکمانی و برق خاصی میبخشد.
همچنین این برند ستاره بزرگی از جنس کریستال ساخته بالای درخت کریسمس مرکز خرید راکفلر نیویورک خودنمایی میکند و 9 اینچ قطر و 249 و نیم کیلو وزن دارد. همانطور که قبلتر صحبت آن رفت، سواروسکی یک برند جواهرات و کریستال لوکس به حساب میآید. اگر اهل مد و فشن باشید، حتما نام سواروسکی را در کنار برندهای معروف و معتبر شنیدهاید. این برند در حوزه جواهرات، کریستال الماس مانند، ساعت، دوربین و ... فعال است.
کریستال سواروسکی
درواقع کریستال سواروسکی آفرینش سنگهای دستساز اتریشی است. دنیل سواروسکی پس از اختراع دستگاه برش خود آن را برای ساخت کریستالهای بینظیر خود به کار گرفت. جواهرات این برند با دستور شیمیایی خاص طی یک فرآیند با استفاده موادی چون کوارتز، شن و ماسه و سایر مواد معدنی تولید یا بهتر است بگوییم آفریده میشوند. درواقع این جواهرات حاصل ذوبکردن این مواد در دما و حرارت بالاست.
گاهی این کریستالها چند لایه پوشش بیرونی دارند که هم از آنها محافظت میکند و هم به آنها درخشش و جلوه دوچندان میبخشد، کریستالهای سواروسکی جلای نور خورشید را یادآوری میکند که از پس آن رنگینکمانی زیبا میتابد، به شرط آن که بارانی از فلزات و مواد معدنی را با دقت ترکیب کرده و کریستالها را به آغوش امن آنها بسپاریم.
دنیل سواروسکی این رویای زیبا را فقط منحصر به طبقه بالا دست جامعه ندانسته و به همگان اجازه داده تا در زیورآلات خود از درخشش این کریستالها بهره ببرند، همچین کریستالهای نقرهای این برند، از بلورهای نقرهای ساخته میشوند که حاصل آلیاژ دقیقی از فلزات مذکور در پاراگراف قبل است.
جواهرات برند سواروسکی
از کریستالهای سواروسکی برای ساخت و طراحی انواع گردنبند، دستبند، انگشتر و گوشواره استفاده میشود. درواقع طیف این کریستالها بسیار وسیع بوده و خریداران با انتخاب آن میتواند گردنبند، دستبند، گل سینه، سنجاق کراوات و تلفن همراه و کیفهای خاص خود را بسازند.
بخشهای مختلف تولیدات سواروسکی
اول در این نکته حائز اهمیت است که اگرچه برند سواروسکی از شیشه در تولید محصولات خود استفاده میکند اما کیفیت مواد به کار رفته، نوع برش و صیقل آنها، ترکیبات سحرانگیز آن و از طرفی محاسبات دقیق تابش نور به گونهای که درخشش جواهرات را چند برابر سازد، باعث شده که این برند و محصولاتش از قیمت قابل توجهی برخوردار باشند.
این برند در ابتدا با شعار همه کسانی که الماس میخواهند نمیتواند آن را داشته باشند چون گران است و به عنوان تمثالی از الماس ارزان قیمت شروع به کار کرد اما رفته رفته سیاستهای تجاری بر این برند حاکم شده و با گرفتن سفارش از هنرمندان مشهور با داشتن 25 هزار کارمند سالانه درآمدی بیش از 2 میلیارد دلار دارد، این تجارت خانوادگی در حال حاضر توسط نسل پنجم خاندان سواروسکی اداره شده و سه بخش مجزا دارد:
1. تجارت کریستالهای سواروسکی
این بخش در تولید انبوه جواهرات شیشهای با کیفیت فوق العاده و خاص و اکسسوریهایی چون گردنبد، دستبند، ساعت و ... فعالیت دارد. جالب است که در طراحیگردنبدها برند سواروسکی از لوگوی قوشکل خود نیز الهام گرفته است.
2. سواروسکی اپتیک
این بخش همانطور که پیشتر گفته شد توسط یکی از پسران دنیل سواروسکی شروع به کار کرد و در زمینه تولید وسایلی چون دوربین دو چشمی، تلسکوپ و انواع دوربینهای دیگر چون دوربین سلاحهای شکاری، دوربین فاصلهیاب و دوربین دید در شب فعالیت میکند.
3. Tyrolit
این بخش تامینکنندهی ابزار و دستگاههای مختلف و کارخانهای برای تولید ماشیآلات متهزنی، برشکاری، سنگزنی و حفاری است.
شرکای تجاری و نیمنگاهی به سایر برندهای مشهور
دیور
کریستین دیور این برند فرانسوی را در سال 1946 تأسیس کرد، به خاطر طراحیهای شیک و مدرن این برند بسیار مشهور و معروف شده است. یکی از معروفترین مجموعههای دیور، "New Look" بود که در سال 1947 معرفی شد و تأثیر زیادی بر دنیای مد و فشن گذاشت. یکی از شرکای تجاری سواروسکی همین برند دیور بوده است.
کوکو شنل
گابریل شنل که اکثر آدمها از او با نام کوکوشنل یاد میکنند، یکی از تأثیرگذارترین طراحان مد تاریخ است. اوایل قرن بیستم با طراحی لباسهای راحت و برند شنل به خاطر عطر معروفش، "Chanel No. 5" و همچنین کیفهای زیبا با طراحی کلاسیکش به یاد آورده میشود. شنل درواقع تجدید زنانگی در کالبد عصر مدرن است. این برند نیز همکاری کوتاه مدتی با سواروسکی داشته است.
کارتیه
کارتیه نیز به عنوان یک برند فرانسوی فعال در صنعت جواهرسازی و ساعتسازی در سال 1847 افتتاح شد. کارتیه یک برند با روحیه سلطنتی است. خانوادههای سلطنتی همیشه کارتیه را در صدر انتخابهای خود قرار دادهاند. شعار این برند جواهری از شکوه و سلطنت است.
تیفانی اند کو
در میان این همه نام و برند فرانسوی، برند تیفانی اند کوی آمریکایی در سال 1837 متولد شد، جواهرات این به کیفیت بالا، طراحیهای خاص، لوکس و گرانبودن مشهورند. تیفانی اند کو تصویر رویای آمریکایی در دوران اوج آن است.
نتیجه گیری
سواروسکی برندی نامآشنا با کیفیتی منحصر به فرد است. تولیدات شیشهای که الماس را در خاطر تداعی میکنند و شکل لوگوی آن که یک قوی باشکوه است اصالت و زیبایی این برند را در عین سادگی مینمایاند. سواروسکی انتخابی در میانه اما فوق درخشان است که صنعت قرن بیستم در کنار هنرمندان این قرن این نکته را تاکید میکنند. انتخاب این برند میتواند در عین سادگی زیبایی و اصالت خاصی به استایل شما ببخشد!