بازار طلا آخرین خبرها اجتماعی مهمترین خبرهای اقتصادی روز ایران و جهان دوشنبه 7 تیر 1400
مهمترین خبرهای اقتصادی روز ایران و جهان دوشنبه 7 تیر 1400
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/04/07 - 15:39 0 نظر

گلدمگ: کسب و کار جدید؛ کرایه 400 هزار تومانی کارت ملی برای خرید دلار/ رکورد عرضه اولیه سهام شرکت‌های چینی در آمریکا/ چرا خریداران خودرو عقب نشسته‌اند؟

شاخص کل بورس در ایستگاه سومین روز هفته

در حالی که در پایان معاملات روز گذشته، شاخص کل بورس اوراق بهادار با افزایش 4 هزار و 747 واحدی معادل 0.38  درصد به یک میلیون و 238 هزار و 485 واحد رسید، امروز و در لحظه انتشار این پیمانه، نماگر کل با رشد 1439واحدی همراه شده است.

 

ارزش سهام عدالت چه تغییری کرد؟

در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به 7 میلیون و 750 هزار و 360 تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته 0.4 درصد معادل 35 هزار و 452 تومان کاهش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش 60 درصد قابل فروش سبد 532 هزار تومانی سهام عدالت به 4 میلیون و 650 هزار و 216 تومان رسیده است.

ارزش سهام عدالت چه تغییری کرد؟

رکورد عرضه اولیه سهام شرکت‌های چینی در آمریکا

عرضه اولیه سهام شرکت‌های چینی در بورس‌های آمریکا به رغم تنش‌های بین دو کشور و وضع محدودیت‌های جدید برای سرمایه‌گذاران خارجی به بالاترین سطح در تاریخ رسید. گزارش جدید ارنست اند یانگ نشان داد، در نیمه اول امسال، سهام شرکت‌های چینی لیست شده در بورس‌های آمریکایی 94 درصد نسبت دوره مشابه سال گذشته افزایش یافته و رکورد زده است. طبق این گزارش در بازه ژانویه تا ژوئیه، تعداد شرکت‌های چینی که عرضه اولیه سهام خود را در بورس‌های آمریکا ثبت کرده‌اند، 31 مورد افزایش یافته و این شرکت‌ها با فروش سهام خود از طریق این عرضه اولیه‌ها 8.82 میلیارد دلار پول به دست آورده‌اند. عملکرد درخشان سهام چینی در بازارهای آمریکا در شش ماه ابتدایی امسال علی‌رغم این اتفاق می‌افتد که سال گذشته واشنگتن قانونی را به تصویب رساند و طی آن سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی را محدود کرد. همچنین طبق این دستورالعمل جدید توصیه‌هایی برای حذف شرکت‌های چینی از بورس‌های آمریکا ارائه شد. عملکرد شرکت‌های چینی آنجا اهمیت می‌یابد که توجه داشته باشیم در شش ماه ابتدایی امسال، مقدار سرمایه‌ای که شرکت‌های چینی از طریق عرضه اولیه سهام خود در بورس نیویورک به دست آوردند، معادل 63 درصد کل سرمایه‌ای است که از طریق عرضه اولیه در این بازه در این بورس جمع‌آوری شده است.

 

سهام آسیا اقیانوسیه افت کردند

سهام آسیایی در معاملات امروز، دوشنبه، به دنبال انتشار گزارشی از وضعیت صنعت چین افت کردند. در این گزارش اعلام شده بود که سود شرکت‌های صنعتی چین در ماه می با جهشی قابل‌توجه نسبت به سال گذشته روبرو شده است؛ اما این جهش نسبت به جهش بزرگ‌تری که در ماه آوریل به ثبت رسیده بود، کمتر بود. جامع‌ترین شاخص آسیا اقیانوسیه ام‌اس‌سی‌آی بدون سهام ژاپن 0.7 درصد افت کرد و نیکی ژاپن 0.11 درصد پایین آمد. در بازار چین کامپوزیت شانگهای با افت 0.06 درصدی مواجه شد در حالی که معاملات در بورس هنگ‌کنگ تعطیل بود. ای‌اس‌اکس استرالیا 0.09 درصد افت کرد و کوسپی کره جنوبی 0.09 درصد پایین آمد. در بازار ارز، دلار پس از گزارش تورم آمریکا با افت اندکی روبرو شد. نرخ برابری دلار با ین ژاپن و یوآن چین به ترتیب به 110.63 واحد و 6.4623 واحد رسید.

 

هر کسی بسته به وجدان خود، یک قیمت برای مرغ دارد

رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز و مرغ اهواز گفت: وضعیت موجودی مرغ در بازار اهواز خوب است؛ اما فعلا گرانی آن به معضل تبدیل شده و هر کسی بسته به وجدان خود، یک قیمت برای خود دارد. سید اصغر حسینی‌بهارانچی در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت مرغ در بازار اهواز، اظهار کرد: گرانی مرغ یک مساله سراسری است؛ اما در اهواز به اندازه‌ای از دست‌های پشت پرده در این بازار صحبت کردم که خسته شدم. از منِ رئیس اتحادیه گرفته تا توزیع‌کنندگان، کشتارگاه‌ها و سایر مسئولان، در موضوع مرغ مقصریم. در اهواز از فروشندگان مرغ تا توزیع‌کنندگان آن، هر کسی هر کاری که دلش می‌خواهد انجام می‌دهد. قیمت مرغ در اهواز هر کیلوگرم از 32 تا 33 هزار تومان است و به ندرت مرغ با قیمت مصوب 29 هزار تومان پیدا می‌شود. وضعیت قیمت مرغ در حال خوب شدن بود که دولت دوباره نرخ جدیدی برای مرغ تعیین کرد و پس از این تعیین نرخ، قیمت دوباره بالا رفت. توزیع‌کنندگان و مرغ‌داران نیز به صورت مستقل عمل می‌کنند و هر کاری دل‌شان بخواهد انجام می‌دهند. وضعیت موجودی مرغ در بازار اهواز خوب است اما فعلا گرانی آن به معضل تبدیل شده است و هر کسی بسته به وجدان خود، یک قیمت برای خود دارد. وی افزود: بسیاری از مرغ‌فروشان نیز به دلیل مساله قیمت مرغ، مغازه‌های خود را تعطیل کرده‌اند.

 

روسیه برای محافظت از بازار داخلی بر صادرات فلزات تعرفه بست

روسیه برای محافظت از بازارهای داخلی در برابر تورم، موقتاً بر صادرات فلزات آهنی و غیر آهنی تعرفه وضع کرد. این تعرفه‌ها از یکم آگوست تا سوم دسامبر اجرایی خواهند بود. البته صادرات به گروه اقتصادی اوراسیا از این تعرفه‌ها معاف خواهند بود. گروه اوراسیا شامل کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و روسیه است. به گفته وزیر توسعه اقتصادی روسیه، ماکسیم رشتنیکوف، تعرفه صادرات با افزایش قیمت فلزات در جهان و همچنین روسیه تنظیم خواهد شد. او گفت: در 5 ماه ابتدایی امسال، قیمت جهانی فلزات آهنی 30 درصد و قیمت جهانی فلزات غیر آهنی 50 درصد افزایش یافت و این باعث شد قیمت‌ها در بازارهای داخلی بالا برود و هزینه ساخت‌وساز به شدت افزایش یابد.

وزیر توسعه اقتصادی روسیه  ادامه داد: انتظار نمی‌رود قیمت‌های جهانی تا پایان امسال کاهش داشته باشند و بنابراین ما برای تعدیل قیمت در بازارهای داخلی تعرفه پایه 15 درصدی برای صادرات فلزات تعیین می‌کنیم. به این ترتیب ما برای هر فلز خاص یک قیمت تعرفه به ازای هر تن محاسبه و معرفی خواهیم کرد. مثلاً برای ورق‌های فولاد سرد نورد شده این تعرفه 54 دلار در هر تن خواهد بود و برای فولاد گرم نورد شده و میلگرد، این تعرفه 115 دلار در هر تن محاسبه شده است. رشتنیکوف همچنین گفت: ما برای تعرفه صادرات مس رقم 1٫126 دلار در هر تن و برای صادرات هر تن نیکل و آلومینیوم به ترتیب تعرفه 2٫321 دلاری و 254 دلاری پیشنهاد کرده‌ایم.

 

کسب و کار جدید؛ کرایه 400 هزار تومانی کارت ملی برای خرید دلار

دنیای اقتصاد نوشت: به گفته فعالان، یکی از مهم‌ترین عواملی که زمینه‌ساز افت قیمت دلار در روز یکشنبه شد، عرضه بازارساز ارزی بود. دیروز صرافی‌های بانکی قیمت فروش دلار خود را 24 هزار و 100 تومان تعیین کردند که تغییری نسبت به‌روز شنبه نداشت. عرضه دلار دولتی با قیمتی مشابه روز شنبه، در شرایطی که بهای این ارز در بازار آزاد نزولی شده بود، زمینه‌ساز کاهش ورود تقاضای کاذب به بازار شد. گفته می‌شود که در روزهای اخیر معامله‌گران تمایل بیشتری پیدا کرده بودند که از فاصله قیمتی بازار آزاد و صرافی‌های بانکی کسب سود کنند و برخی از آنها سعی کرده بودند که از کارت ملی افراد عادی برای خرید ارز دولتی استفاده کنند. گفته می‌شد که تحت‌تاثیر بالا رفتن تمایل معامله‌گران برای خرید ارز از صرافی‌ها، نرخ کرایه کارت ملی برای دلار سهمیه‌ای، با افزایش 30 درصدی، از 300 به 400 هزار تومان رسید. کرایه کارت ملی در بازار برای خرید دلار سهمیه‌ای دارنده کارت ملی استفاده می‌شود. بازارساز برای از بین بردن چنین تقاضایی، نیاز داشت که دلار را نزدیک به قیمت بازار آزاد عرضه کند. معامله‌گران در صورتی که فاصله بین قیمت دلار بازار آزاد و صرافی‌های بانکی کاهش پیدا کند، نمی‌توانند اقدام به اجاره کارت ملی افراد عادی کنند.

معامله 105 میلیون دلار در سامانه نیماطبق اعلام بانک مرکزی، 105 میلیون دلار در سامانه نیما طی روز گذشته معامله شده است. به نقل از بانک مرکزی، طی روز یکشنبه 6 تیر ماه در سامانه نیما 105 میلیون دلار با میانگین موزون نرخ دلاری معاملات 214,716 ریال معامله شد.

 

چرا خریداران خودرو عقب نشسته‌اند؟

بررسی‌های میدانی از بازار خودرو نشان می‌دهد که بنیان کنونی در بازار بر پایه «انتظار» استوار است. هرچند خریداران در بازار حضور دارند، منتظر کاهش قیمت‌ها هستند و برای خرید دست نگه داشته‌اند. از آن طرف فروشندگان که معامله چندانی انجام نمی‌دهند، منتظر ثبات قیمت‌ها هستند تا مصرف کنندگان به خرید ترغیب شوند. حسین سالک یکی از خریداران که برای ارزیابی قیمت‌ها به بازار آمده بود، به مهر گفت: قیمت‌ها در بازار خودروهای صفر بالاست و تفاوت فاحشی با قیمت کارخانه دارد. من چند مرتبه در قرعه کشی خودروسازان ثبت نام کردم اما قرعه به نام من نیفتاد. وی افزود: از همین روی، حدود یک ماه است که به دنبال خرید خودرو از بازار هستم؛ اما هر بار که به بازار می آیم، اکثر فعالان بازار می‌گویند با توجه به نزدیک بودن اجرایی شدن توافق برجام و استقرار دولت جدید، منتظر کاهش قیمت‌ها بمان. امروز هم یکی از فروشندگان معتقد بود که از روز سه شنبه به بعد قیمت‌ها در بازار شکسته خواهد شد. خرید و فروش خودروهای کارکرده هم در انتظار برای کاهش قیمت‌ها، تقریباً بدون معامله است و مردم صرفاً قیمت‌ها را ارزیابی می‌کنند.

امیرحسین علوی که قصد فروش خودروی خود را دارد، به مهر گفت: از اوایل خرداد ماه به دنبال فروش خودروی خود هستم اما هر کسی زنگ می‌زند فقط قیمت می‌پرسد. وی افزود: چند نفری هم قصد خرید داشتند؛ اما در نهایت با اعلام اینکه احتمال شکسته شدن قیمت‌ها وجود دارد، از خرید منصرف شدند و خرید را به هفته‌های آتی موکول کردند.

خودرو (مدل 1400) قیمت (6 تیر 1400) قیمت (23 خرداد 1400) قیمت (3 خرداد 1400)
سمند LX 199 میلیون تومان 193 میلیون تومان 183 میلیون تومان
پژو 405 GLX 200 میلیون تومان 198 میلیون تومان 189 میلیون تومان
پژو پارس 236 میلیون تومان 232 میلیون تومان 218 میلیون تومان
پژو 206 تیپ 2 211 میلیون تومان 210 میلیون تومان 198 میلیون تومان
پژو 206 تیپ 5 258 میلیون تومان 258 میلیون تومان 253 میلیون تومان
پژو 207 اتوماتیک 385 میلیون تومان 397 میلیون تومان 388 میلیون تومان
رنو تندر 90 E2 335 میلیون تومان 333 میلیون تومان 323 میلیون تومان
رانا پلاس 222 میلیون تومان 222 میلیون تومان 221 میلیون تومان
دنا معمولی 284 میلیون تومان 275 میلیون تومان 267 میلیون تومان
سایپا 111 134 میلیون تومان 133 میلیون تومان 128 میلیون تومان
سایپا 131 121 میلیون تومان 119 میلیون تومان 112 میلیون تومان
ساینا 143 میلیون تومان 145 میلیون تومان 143 میلیون تومان
تیبا 129 میلیون تومان 127 میلیون تومان 125 میلیون تومان
تیبا 2 137 میلیون تومان 137 میلیون تومان 133 میلیون تومان
کوییک دنده‌ای 150 میلیون تومان 151 میلیون تومان 150 میلیون تومان

سهم گاز طبیعی در سبد انرژی چین افزایش می‌یابد

شرکت ملی نفت چین (سی‌ان‌پی‌سی) انتظار دارد این کشور سهم زغال‌سنگ از سبد انرژی مصرفی این کشور را کاهش دهد و تا سال 2030 میلادی به 44 درصد و تا سال 2060 به هشت درصد برساند. چین در نظر دارد، از گاز طبیعی بیشتری برای تحقق اهداف تغییرات آب و هوایی استفاده کند. ژو خینگشان، مدیر ارشد برنامه‌ریزی این شرکت روز پنجشنبه (سوم تیرماه) گفت: انتظار می‌رود سهم گاز طبیعی در سبد انرژی بزرگ‌ترین مصرف‌کننده زغال سنگ جهان در سال 2030 به 12 درصد برسد، این رقم در سال 2020، 8.7 درصد بود. انتظار می‌رود، سهم گاز طبیعی در مصرف انرژی از سال 2030 تا 2035 به‌طور قابل توجهی افزایش یابد. این غول انرژی انتظار دارد زغال سنگ 44 درصد، نفت 18 درصد، گاز طبیعی 12 درصد و سوخت‌های غیر فسیلی 26 درصد مجموع سبد انرژی چین در سال 2030 را تشکیل دهند. برآورد شده است که در سال 2060 زغال سنگ 8 درصد، نفت 6 درصد، گاز طبیعی 11 درصد و سوخت‌های غیر فسیلی 75 درصد مجموع سبد انرژی چین را به خود اختصاص دهند.

 

توقف رکوردشکنی نفت

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه در شرایطی که سرمایه گذاران منتظر نتیجه نشست هفته جاری اوپک پلاس و مذاکرات ایران و آمریکا هستند، پس از صعود به بالاترین رکورد از اکتبر سال 2018، کاهش یافت. بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در اوت 16 سنت معادل 0.2 درصد کاهش یافت و به 76 دلار و دو سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در اوت با 12 سنت معادل 0.2 درصد کاهش، به 73 دلار و 93 سنت در هر بشکه رسید.

شاخص های نفت هفته گذشته تحت تاثیر بهبود تقاضا برای سوخت با رشد اقتصادی قوی و افزایش سفرهای تابستانی در نیمکره شمالی برای پنجمین هفته متوالی صعود کردند. عرضه جهانی نفت هم با حفظ محدودیت عرضه اوپک و متحدانش، محدود مانده است. این گروه تحت تسهیل تدریجی کاهش تولیدی که از ماه مه سال 2020 به اجرا گذاشته است، در فاصله ماه مه تا ژوئیه 2.1 میلیون بشکه در روز از تولیدش را احیا کرد. وزیران اوپک پلاس در اول ژوئیه (10 تیر) دیدار می کنند و ممکن است با توجه به افزایش قیمت ها و بهبود تقاضا، با افزایش بیشتر تولید در اوت موافقت کنند. به گفته هووی لی، اقتصاددان بانک OCBC سنگاپور، احیای تقاضا برای سوخت همه را غافلگیر کرده و اوپک باید پاسخگوی این تقاضای بالاتر باشد. با توجه به قیمتهای بالاتر، امکان افزایش تولید وجود دارد و ممکن است تولید این گروه از اوت 250 هزار بشکه در روز افزایش پیدا کند.

 مشاهده قیمت آنلاین طلا و انواع آبشده

♦ مشاهده قیمت آنلاین دلار و انواع ارز

♦ مشاهده قیمت آنلاین انواع سکه 


منبع: تابناک

نظرات

captcha

کاربر گرامی، در صورت مشاهده هرگونه خطا در این صفحه، روی دکمه گزارش خطا کلیک کنید تا در اولین فرصت مشکل را برطرف کنیم

گزارش خطا
پشتیبانی

پشتیبانی

در حال تلاش جهت برقراری ارتباط با سرور
  • جهت گفتگو با پشتیبانی، اطلاعات زیر را تکمیل کنید

00:00