بازار طلا آخرین خبرها اقتصادی اقتصاد متنوع راهی به سوی توسعه پایدار کشورهای اسلامی
اقتصاد متنوع راهی به سوی توسعه پایدار کشورهای اسلامی
چکیده این مطلب : انتشار : 1404/03/01 - 10:02 0 نظر

سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: جمهوری اسلامی ایران در حال گذار از یک اقتصاد تک محصولی مبتنی بر نفت به سوی اقتصادی متنوع و بدون وابستگی به نفت است.

 

به گزارش سایت بازار طلا، سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران در پنجاهمین اجلاس سالانه بانک توسعه اسلامی بر ضرورت فاصله گرفتن از اقتصاد‌های تک‌محصولی و حرکت به سمت سرمایه‌گذاری‌های نوآورانه تأکید کرد.

وی با اشاره به تحولات سیاسی اخیر، بر حمایت از مظلومان و اجرای سیاست‌های اقتصادی پایدار و متنوع به‌عنوان راهکاری برای رشد اجتماعی و اقتصادی کشور‌های اسلامی تأکید کرد.

سید رحمت‌اله اکرمی، سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی در سخنرانی خود در پنجاهمین اجلاس سالانه گروه بانک توسعه اسلامی 2024 در الجزایر گفت: باعث افتخار است که امروز در این اجلاس مهم گرد هم آمده‌ایم تا در برابر آینده اقتصادی کشور‌های اسلامی و مسیر  توسعه پایدار گفت‌و‌گو کنیم.

وی ادامه داد: موضوع محوری این نشست تنوع بخشی به اقتصاد‌ها و غنی‌سازی زندگی‌ها نه تنها یک رویکرد اقتصادی است بلکه یک استراتژی اساسی برای دستیابی به رفاه اجتماعی و توسعه پایدار برای ملت‌هایمان تلقی می‌شود.

سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: با توجه به بحران‌های اخیر سیاسی به ویژه ظلم گسترده‌ای که بر مردم بیگناه غزه رفته است، ما بر اساس آموزه‌های دینی خود وظیفه داریم که در کنار مظلومان بایستیم. سکوت در برابر این فجایع بی نسبت به انسانیت و تعالیم اسلامی است و دفاع از حق، حمایت از بی‌دفاعان و اعلام موضع روشن در برابر ظلم مسئولیت انسانی و دینی است که هم راستا با حقوق بشر است و نمی‌توان از آن چشم پوشید.

اکرمی با یادآوری اینکه در دهه‌های اخیر بسیاری از اقتصاد‌های ما به شدت وابسته به منابع طبیعی و صنایع سنتی بوده است، گفت: این وابستگی موجب آسیب پذیری ما بوده که ما را با چالش‌های متعددی مواجه ساخته است؛ امروز برای دستیابی به یک اقتصاد مقاوم و پایدار باید از مدل‌های تک محصولی فاصله گرفته و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های متنوعی مانند هوش مصنوعی، توسعه فناوری، کشاورزی هوشمند، انرژی‌های تجدید پذیر، گردشگری، صنایع خلاق و دیجیتال را در اولویت قرار دهیم.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در حال گذار از یک اقتصاد تک محصولی مبتنی بر نفت به سوی اقتصادی متنوع و بدون وابستگی به نفت است؛ تنوع اقتصادی نه تنها باعث رشد اقتصادی است بلکه به طور مستقیم در بهبود سطح زندگی مردم و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، افزایش درآمد خانوارها، دسترسی بهتر به خدمات بهداشتی و آموزشی، توسعه زیرساخت‌های اجتماعی که همگی از دستاورد‌های یک اقتصاد پویا و متنوع هستند، نقش ایفا می‌کند.

سرپرست وزارت اقتصاد تاکید کرد: علم و فناوری، نقش پررنگ و رو به رشدی در اقتصاد جمهوری اسلامی ایران ایفا کرده و فرآیند تجاری سازی دستاورد‌های علمی به ویژه در حوزه‌هایی همچون پزشکی و علوم زیستی به طور چشمگیری توسعه یافته است.

 وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با اجرای طرح‌های سازنده برای حمایت از اقشار کم درآمد، یارانه خرید کالا‌های اساسی را به صورت ماهانه و هدفمند ارائه داده و این امر بر دهک‌های پایین درآمدی متمرکز شده است.

اکرمی افزود: در جمهوری اسلامی ایران صندوق شکوفایی و نوآوری تاسیس شده است که از استارت‌آپ‌ها تجاری سازی نوآوری‌ها و اختراعات کاربردی کردن دانش و دستاورد‌های پژوهشی تکمیل زنجیره ایده محصول بازار و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت می‌کند؛ بنابراین سرمایه‌گذاری در آموزش و مهارت، مهارت آموزی نیروی کار، حمایت استارتاپ‌ها و فناوری‌های نوآورانه به عنوان موتور محرک رشد اقتصادی و تقویت تجارت بین کشور‌های اسلامی جهت کاهش وابستگی به بازار‌های خارجی و توسعه صنایع پایدار و انرژی‌های پاک برای حفظ محیط زیست از جمله راهکار‌های پیش روی کشور‌های اسلامی است.

وی تصریح کرد: تنوع بخشی به اقتصاد‌ها تنها یک انتخاب نیست بلکه ضرورتی است که تضمین کننده آینده پایدار و شکوفا برای نسل‌های آینده خواهد بود.

وی اضافه کرد: بانک توسعه اسلامی و سایر نهاد‌های بین‌المللی می‌توانند در تسهیل تامین مالی و ارائه حمایت‌های فنی به کشور‌های عضو کمک کنند.

اکرمی اظهار کرد: ما امروز در نقطه‌ای ایستاده‌ایم که تصمیم‌های ما آینده جوامع مان را رقم خواهد زد، لذا بیایید با همکاری نوآوری و تعهد به توسعه گام‌های مؤثری برای اقتصاد‌های متنوع‌تر و زندگی‌های غنی‌تر برداریم.

منبع : خبرگزاری صدا و سیما

نظرات
captcha
بازار طلا

میخواهید از آخرین اخبار و تخفیف های بازار طلا باخبر شوید؟