بازار طلا آخرین خبرها سیاسی بغداد به دنبال برگزاری کنفرانس منطقه‌ای با حضور ایران و عربستان
بغداد به دنبال برگزاری کنفرانس منطقه‌ای با حضور ایران و عربستان
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/05/11 - 16:42 0 نظر

گلدمگ: «چرا سعودی‌ها پاکستان را برای میانجی‌گری با ایران انتخاب کردند؟»، «عمران خان در تهران؛ سفرهای سری مشکلات را حل می‌کند؟» و «عباس عبدی: تندروها برای اثبات خود و نفی دیگران از دوقطبی سازی استفاده می‌کنند» از جمله مهمترین عناوین گزارش های رصد شده از تارنماهای خبری داخل، در طول 24 ساعت گذشته است.

چرا سعودی‌ها پاکستان را برای میانجی‌گری با ایران انتخاب کردند؟

عربستان سعودی و ایران پس از سال‌ها اختلاف و رقابت، به تازگی گام‌هایی برای آغاز گفت‌وگوی غیر مستقیم با یکدیگر در تلاش برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه برداشته‌اند.  مقامات عراقی و پاکستانی در هفته‌های اخیر، پس از حمله به تأسیسات نفتی عربستان گفته‌اند که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان از سران عراق و پاکستان خواسته است تا با همتایان ایرانی خود درباره تنش‌زدایی گفت‌وگو کنند. ایران نیز از این تلاش‌ها استقبال کرده و هم در محافل خصوصی و هم علنی تأکید کرده که آماده مذاکره با عربستان سعودی است.

دولت عربستان همچنین چند روز پیش طی بیانیه‌ای خطاب به نیویورک تایمز تأیید کرد، عراق و پاکستان هر دو پیشنهاد میانجی‌گری برای گفت‌وگو میان تهران و ریاض را مطرح کرده‌اند؛ اما عربستان تکذیب کرده‌ که بن سلمان این ابتکار عمل را به دست دارد. در همین راستا، عمران خان نخست وزیر پاکستان، صبح روز یکشنبه وارد تهران شد تا پیرامون کاهش تنش میان ایران و عربستان نقش میانجی‌گر را ایفا کند.

حال پرسش این است که چرا میانجی‌گری عراق ـ که با سفر عبدالمهدی به ریاض همراه شد ـ تداوم نیافت و ابتکار عمل در میانجی‌گری میان تهران و ریاض به عمران خان و پاکستان واگذار شد؟  به نظر می رسد، این مسأله با دستور کار عربستان سعودی و سیاسی کاری این کشور برای میانجی‌گری مربوط می شود. در واقع، گویا پاکستان گزینه مناسب‌تری برای عربستان برای میانجی‌گری باشد تا عراق.

 

چرا پاکستان؟

به نظر می رسد، سعودی ها با نادیده گرفتن عراق در ماجرای میانجی‌گری، در پی آن بوده اند که اعتبار میانجی‌گری را به یک دولت شیعی طرفدار ایران اعطا نکنند، به ویژه دولتی که اخیرا با بحران هایی در عراق مواجه شده و با میانجی‌گری میان تهران و ریاض، می توانست اعتبار ویژه ای در عرصه سیاست داخلی و خارجی عراق به دست آورد.

نکته دیگر آنکه، عربستان با پذیرش نقش پاکستان در میانجی‌گری به عنوان یک دولت متحد سنی، بعدها می تواند ادعا کند که ریاض و متحدانش ابتکار عمل را به دست داشته و توانسته اند ایران را پای میز مذاکره بیاورند.

اما نکته مهم این است که ایران نگاه سیاسی به صلح در منطقه ندارد و در همین راستا بارها اعلام کرده که آماده پذیرش هر میانجی‌گری برای کاهش تنش ها و اختلافات است؛ حال این میانجی‌گر عراق باشد یا پاکستان. در واقع، ایران همواره مسیر صلح را دیپلماسی دانسته و در همین راستا، طرح های صلح زیادی پیشنهاد داده که آخرین مورد آن طرح صلح هرمز بوده است که در سازمان ملل از سوی حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان مطرح شد. سیگنال قوی و صلح‌طلبانه که موجب شد تا مواضع ایران این بار شفاف‌تر و رساتر از گذشته، گوش جامعه بین‌الملل را نوازش کند و پس از آن بود که تکه‌های پازل پیغام‌های ولیعهد عربستان، یکی یکی به دست برخی از رهبران منطقه‌ای داده می‌شد تا در اختیار ایران قرار بگیرد.

همزمان با پالس‌های مثبت مقامات ایرانی به پیغام‌های ریاض برای گفت‌وگو، حسن روحانی هم یادآور شد که ایران آمادگی دارد تا اعمال گذشته برخی همسایه‌های عربی خود را به باد بسپارد و این گونه ایران بار دیگر بر عزم جزم خود برای کلید خوردن ابتکار صلح در منطقه مهر تأیید بزند. از این روی، زنگ نخست را برای این ابتکار ایران به صدا درآورد و از چهارچوب صلحی سخن گفت که شاید بتواند پس از دهه‌ها، عنان امور منطقه را ـ فارغ از مداخلات غربی‌ها ـ به دست رهبران منطقه‌ای بدهد.

 

عمران خان در تهران؛ سفرهای سری مشکلات را حل می‌کند؟

وب سایت خبری تحلیلی فرارو در این گزارش آورده است: در هفته‌های اخیر، عربستان از تنش‌زدایی با ایران حمایت کرده است. امری که موجب شد عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق، و عمران خان برای کاهش تنش‌ها در خلیج فارس وساطت کنند. چند هفته پیش، عبدالمهدی، به عربستان سفر و نتایج این سفر را خوب ارزیابی کرد. وی قرار بود به ایران هم سفر کند تا این نتایج را به اطلاع مقامات ایرانی برساند، اما ناگهان عراق صحنه تظاهرات خونین شد که در آن بیش از 100 نفر کشته و هزاران نفر مجروح شدند. از این رو، وساطت عبدالمهدی نیمه تمام ماند.
عمران خان راه عبدالمهدی را ادامه می‌دهد. او در جریان نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر گذشته، به عنوان واسطه میان ایران و آمریکا و همچنین بین ایران و عربستان ظاهر شد. در حاشیه همین نشست، عمران خان با روسای جمهور ایران و آمریکا دیدار کرد. علاوه بر این، اندکی پیش از نشست نیویورک، وی به عربستان رفت و با سران این کشور گفتگوهایی انجام داد. پس از این دیدارها، عمران خان مدعی شد که دونالد ترامپ و محمد بن سلمان از او خواسته‌اند که برای کاهش تنش‌ها با ایران وساطت کند.


«سفرهای سری»
در همین راستا، سفرهای اعلام‌نشده مقامات پاکستانی به ایران و عربستان شروع شد. منابع آگاه پاکستانی می‌گویند زمینه وساطت فعلی عمران خان در هفته آخر سپتامبر فراهم شد. این منابع به روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبیون گفتند در هفته آخر سپتامبر، یعنی پس از دیدار عمران خان با روسای جمهور ایران و آمریکا در نیویورک، مقامات بلندپایه پاکستان به تهران و ریاض رفتند و با مقامات دو طرف درباره کاهش تنش‌ها صحبت کردند. دولت پاکستان این سفرهای سری را هنوز تایید نکرده، اما احتمالا نتایج این سفرها، عمران خان را متقاعد کرده است که وساطت‌اش شانس موفقیت دارد.

 

عباس عبدی: تندروها برای اثبات خود و نفی دیگران از دوقطبی سازی استفاده می‌کنند

تارنمای خبری فرارو در گفت و گو با عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب، آورده است:  روزنامه کیهان در صفحه نخست شماره روز شنبه خود با انتشار دو تصویر خاص موضوع حضور زنان در ورزشگاه آزادی را با حضور بانوان در مراسم راهپمیایی اربعین مقایسه کرد و نوشت: «راهیان آزادی، قربانیان آزادی». این تیتر کیهان با اعتراض‌های تندی از دو طیف سیاسی کشور و بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شد. بسیاری این نام‌گذاری و خط‌کشی بین مردم را تقبیح کرده و قیاس کیهان را «تفرقه‌افکنی»، «نفرت پراکنی» و تلاش برای قراردادن شهروندان در برابر یکدیگر خوانده‌اند.

امروز اما روزنامه کیهان در مقام پاسخ برآمد. این از معدود دفعاتی است که کیهان انتقادها را به رسمیت شناخته و به آن جواب می‌دهد. کیهان در این باره نوشت: «اگر جمعیت کشور را 80 میلیون نفر فرض کنیم که بیش از این است و زنان نیمی از جمعیت کشور باشند، نسبت حاضران در ورزشگاه با کل زنان کشور چقدر است؟ کمتر از یک‌ده‌هزارم! بله همین‌قدر اندک و ناچیز. عده‌ای می‌کوشند این جمع کوچک و اندک را جامعه زنان کشور جا بزنند. دغدغه و علاقه آنان را دغدغه و علاقه همه زنان کشور معرفی کنند و می‌کنند. چنین برخوردی جز فریب‌کاری است؟ و آیا آن زنان و دختران محترم، ابزار این فریب نیستند؟»

عباس عبدی معتقد است تندروها در مسائل مختلف برای اثبات خود و نفی دیگران از دوقطبی سازی استفاده می کنند اما چرا در شرایط فعلی کشور و با توجه هشدارهایی مبنی بر دوری از  «دوقطبی‌سازی» و «نفرت پراکنی»، کیهان درست در بزنگاه‌ها به مرزبندی روی آورده و بازی «خودی» و «غیرخودی» به راه می‌اندازد. عباس عبدی این رویه کیهان را غیرعادی نمی‌داند. او معتقد است نگاه کیهان برآیند «مفروض گرفتن حقانیتِ مطلقِ خود و نفی دیگری است». گفت و گوی فرارو با عباس عبدی را در ادامه ‌می‌خوانیم:

 

*اقدام روزنامه کیهان در دو قطبی سازی که در مورد رفتن بانوان به ورزشگاه صورت گرفت، از کجا نشات می‌گیرد و این امر چه تبعاتی  می‌تواند در جامعه به دنبال داشته باشد؟
دو قطبی سازی روزنامه کیهان قابل انتظار است، چراکه در واقع بازتابی‌ست از نگاه آنان در به رسمیت نشناختن دیگران و این کار از قطبی کردن امور شکل می‌گیرد، یعنی مفروض گرفتن حقانیت مطلق خود و نفی دیگری. طبعا این فرآیندی است که بسیاری از افراد تندرو دوست دارند چنین روندی را طی و بر اساس آن حرکت کنند. اما آن‌ها توجه نمی‌کنند، عکس‌هایی‌که از حضور زنان در ورزشگاه منتشر شد، در بین همان افراد بانوان محجبه نیز وجود داشت و این افراد نیز از نزدیک مسابقه فوتبال را بدون هیچ مشکلی تماشا کردند، کما اینکه چنین افراد متفاوتی در بین کسانی که به کربلا می‌روند، هم وجود دارد؛ و همه افرادی که برای مراسم اربعین می‌روند نیز از نظر پوشش یک‌دست نیستند، اما با این حال آنان ترجیح می‌دهند که به سمت این دو قطبی‌سازی بروند.

*سخنان سید احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در مورد عدم دو قطبی سازی جامعه را چگونه ارزیابی می‌کنید، با این فرض که کیهان عکس این موضوع را انجام داد، آیا این امر نشان دهنده ایجاد صداهای مختلف  در این باره نیست؟
قطعا یکدست نیستند، بخشی از جناح اصول‌گرا که بیشتر در بین مردم هستند و نمی‌خواهند همه چیز را به دیگران تحمیل کنند، می‌دانند که فرزندان و اقوام خودشان نیز در مجموعه افراد دارای افکار متفاوت از آن‌ها حضور دارند. ولی نکته‌ای که افراد قطبی کننده به آن توجه نمی‌کنند، آن است که به هر حال برای حضور بانوان در ورزشگاه مجوز داده شده، چرا نمی‌گویند که این مجوز از کجا آمده؟ اگر اینقدر این وضعیت زشت است، چرا ساختاری که آن‌ها به آن اعتقاد دارند، نمی‌تواند جلوی حضور بانوان در ورزشگاه را بگیرد؟


*به نظر شما آیا این دو قطبی سازی‌ها در آینده نزدیک سر موضوعات دیگری، چون انتخابات مجلس و با موضوعاتی اجتماعی دیگر تشدید نخواهد شد؟
قطبی‌سازی یک شیوه است و فرقی نمی‌کند در کجا و چه موضوعی به کار رود. استفاده کنندگان از آن سعی می‌کنند در هر جایی این شیوه را به کار گیرند، این امر می‌تواند در سیاست، اقتصاد، جامعه، فرهنگ، ورزش رخ دهد. از سوی دیگر در دو قطبی‌سازی بخشی از نیروهای جامعه در دو سر قطب اجتماعی حضور دارند که سعی می‌کنند با قطبی کردن بیشتر مسئله، اثبات خود و نفی دیگری را نتیجه بگیرند و شیوه ستیز را به جای رقابت و تفاهم نهادینه کنند.


*خطرات و تبعات این دو قطبی سازی‌ها که شما در صحبت‌های خود به آن اشاره کردید، در جامعه چه خواهد بود؟
کسانی از دو قطبی کردن جامعه استفاده می‌کنند که خواهان گفتگو و تعامل نیستند و به جای آن خواهان حذف، خشونت و درگیری هستند، بنابراین هرچه فضای دوقطبی را هرکه از هر جایی تشدید کند، نیروهای میانه را تضعیف خواهد کرد و جامعه را به دو قطب غیر قابل تفاهم و گفتگو تجزیه خواهد کرد، در چنین شرایطی راهی برای این دوقطب باقی نمی‌ماند جز این که به جان هم بیفتند تا یکی دیگری را حذف کنند. البته این فرایند دوباره برای جریان غالب تکرار خواهد شد تا در نهایت همه نابود می‌شوند. به همین دلیل است که بسیاری با این فرایند قطبی کردن مخالف‌اند و با آن همراهی نمی‌کنند.

 

طرح ترور سردار سلیمانی چگونه دست موساد را رو کرد؟

وب سایت خبری فرارو در این گزارش آورده است: طرح ناکام اسرائیل برای ترور یک فرمانده بلندپایه ایرانی، دستورالعمل دستگاه جاسوسی موساد در خصوص نحوه حذف دشمنان را برملا کرد.  در روزهای اخیر، ایران از خنثی شدن طرح ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، خبر داد. حجت الاسلام و المسلمین حسین طائب، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، با بیان این خبر، جزئیات جدیدی در این خصوص ارائه کرد.
وی در بیست و سومین مجمع عالی فرماندهان سپاه، گفت: «در این طراحی قرار بود تیم تروریستی وابسته و اجیر شده با ورود به کشور در ایام فاطمیه، محلی در جوار حسینیه مرحوم پدر سردار سلیمانی را خریداری کرده و با استقرار در آن 350 تا 500 کیلو مواد منفجره را تهیه و از طریق ایجاد کانال در زیر حسینیه قرار دهند تا زمانی که این سردار عزیز به رسم همه ساله در ایام تاسوعا و عاشورا در این حسینیه و در جمع عزاداران حسینی حضور می‌یابند، آن را منفجر کنند.»
یوسی کوهین، ظاهرا در واکنش به این خبر مدعی شد که سردار سلیمانی تاکنون در فهرست ترور اسرائیل قرار نگرفته است. با این حال، معروف است که اسرائیل، دشمنان شاخص خود را از طریق ترور، حذف می‌کند. تاکنون چندین تن از افراد شاخص، که برخی از آن‌ها عضو «محور مقاومت» در لبنان هستند توسط موساد حذف شدند. طرح ترور سردار سلیمانی، رویه موساد در ترور این افراد را برملا کرد.
رویه موساد به این شکل است که برای ترور هدف، یک واقعه فرعی را تدارک می‌کند تا هدف را به آن واقعه بکشاند و سپس او را ترور کند. مثلا موساد، یکی از نزدیکان هدف را ترور می‌کند و زمانی که هدف در تشییع جنازه شرکت می‌کند، ترور می‌شود.  در همین رابطه، روزنامه ایندیپندنت عربی، به نقل از روزنامه اسرائیلی یادیعوت آحرونوت، نوشت بیشتر عملیات ترور موساد در لبنان به همین شکل انجام شده است. عملیات ترور شیخ راغب حرب، فعال جنبش مقاومت در لبنان، عباس موسوی، دبیر کل سابق حزب الله لبنان، و حتی صدام حسین، دیکتاتور سابق عراق، به همین شکل انجام شد. هر چند که برخی از عملیات موفق نشدند.
به نوشته ایندیپندنت عربی، اسرائیل اذعان کرده است که عماد مغنیه، از فرماندهان حزب الله، تنها کسی بود که رویه اسرائیل را شناخت و از حضور در تشییع جنازه برادرش خودداری کرد. اسرائیل با هدف کشاندن عماد مغنیه به تشییع جنازه، ترور برادرش را در دستور کار قرار داد. یادیعوت آحرونوت، به نقل از یک مقام سابق موساد، تصریح کرد که اسرائیل برای اولین بار در دهه 1980 از ترفند «جنازه‌ها و گرامیداشت درگذشتگان» استفاده کرد.

 

امام جمعه اسالم: خیلی بیشتر از «جنیفر لوپز» و «نیکی میناژ» می‌شناسم، شناختن این افراد برای من بد نیست

پایگاه خبری عصرایران در گفت‌وگو با محمد جواد باقری، امام جمعه اسالم، آورده است: امام جمعه اسالم  بعد از حاشیه‌های ایجاد شده در مورد مصاحبه‌اش، درباره چرایی شناخت افرادی مثل جنیفر لوپز، نیکی میناژ و تیلور سوئیفت گفت: شیوه های تاثیر دشمنان بر کشور تغییر کرده است، باید باور کنیم که الان در بدترین شرایط جنگ نرم به سر می بریم. دشمنان ما امروزه فرهنگ دینی و فرهنگ اجتماعی ما را هدف گرفته اند. بنده در یک مصاحبه درباره الزامات حجاب صحبت کردم و نام آن افراد را آوردم. هدف گذاری دشمنان کاملا بر روی نسل جدید متمرکز شده است.  بنده به عنوان یک امام جمعه و کنشگر اجتماعی باید هم این افراد را بشناسم، اصلا چرا نباید بشناسم؟ باید از ابزارهایی که عوامل خارجی توسط آن می خواهند بر فرهنگ ما اثر داشته باشند اطلاع داشته باشم.

وی بیان اینکه حتی خیلی بیشتر از این اسامی را که گفتم میشناسم(با خنده)، خاطر نشان کرد: ما آگاه باشیم که دغدغه‌های نسل جوان چیست؟ چه بنده را نقد کنند و چه نکنند، نسل جوان این اسامی را می‌شناسد، در برخی اوقات حتی از آن سبک افراد الگو پذیری در پوشش و ... دارند. دغدغه بنده به عنوان یک فعال فرهنگی این است که آسیب‌های موجود بر سر راه نسل جوان را آسیب شناسی کنیم، کار فرهنگی در کشور با چالش روبه رو است، مدیران ما در کار فرهنگی نتوانستند موفق باشند.

 

باقری افزود:  انتظار این است که  بنده آسیب های اجتماعی و  فرهنگی را نشناسم؟ مثل این است که از یک پزشکی انتظار داشته باشید که بیماری را نشناسد یا از پلیس مواد مخدر انتظار داشته باشید مواد مخدر را نشناسد و یا از قاضی توقع داشته باشید که از انواع جرم‌ها و بزهکاری ها نا آگاه باشد.   اینکه بنده امثال آن افراد را به عنوان یک چالش نوظهور فرهنگی بشناسم بد نیست اما عدم اطلاع امثال بنده از این دست مسائل هست که زیبنده نیست. ما باید بفهمیم دشمنان از چه طریق و با کدام ابزار می خواهند بر روی نگرش نسل جوان اثر بگذارند.

امام جمعه اسالم ضمن ابراز تاسف از قضاوت عجولانه برخی ها در رابطه با آن مصاحبه خاطر نشان کرد: جای تاسف دارد که برخی از فرهیختگان با قضاوت های عجولانه، تصورات ذهنی خودشان را به بنده نسبت دادند که البته وقتی به صورت کامل مصاحبه را دیدند نظرشان برگشت.

 

از اصلاحات فاصله نگرفته‌ایم؛ مگر کسب قدرت غلط است؟ /نباید بگذاریم عرصه سیاست برای حضور ما تنگ شود

وبگاه خبری خبر آنلاین در گفت و گو با محمد عطریانفر، فعال سیاسی اصلاح طلب، ‌آورده است: «نواصولگرایی» و «نواصلاح‌طلبی»؛ واژه‌هایی هستند که این‌روزها از گوشه و کنار اردوگاه سیاسی راست و چپ به گوش می‌رسد،  گویا هر دو جریان بعد از چند دهه به فکر تغییر در روش و مشی سیاسی خود افتاده‌اند. اما درست در زمانی که عده‌ای از لزوم تغییرات سخن می‌گویند برخی هم معتقدند حداقل در جریان اصلاحات نیازی به تغییر نیست، از جمله این چهره ها محمد عطریانفر،  از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران است که می‌گوید تغییر پذیری بر اساس شرایط جامعه جزو ذات اصلاح‌طلبی است و نیازی نیست رویکرد جدیدی اتخاذ شود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب این را هم می‌گوید که انتقادات به اصلاح‌طلبان درباره اینکه می‌خواهند در قدرت باشند وارد نیست چون جریان اصلاحات باید از طریق قدرت دست به اصلاح‌امور بزند.  در ادامه قسمتی از این گفت و گو را می خوانیم:

 

*آقای عطریانفر! این روزها صحبت از «نو اصولگرایی» و «نو اصلاح‌طلبی» زیاد به گوش می‌رسد به نظر شما چقدر جریان اصلاحات نیاز به یک پوست‌اندازی و بازسازی دارد؟

پوست اندازی در مفهوم اصلاح طلبی مستتر است بحث اصلاح طلبی اگر بخواهد در هر زمان پاسخ گوی نیاز ها و مطالبات مردم باشد به اقتضای شرایط و زمان باید دچار تغییر و تحول باشد. در واقع اگر ما بخواهیم مفهوم واقعی اصلاح طلبی را تبیین کنیم باید به این نکته توجه کنیم که اصلاح طلبی عبارت است از پاسخ به اقتضای شرایط در قبال مطالبات و نیازهای مردم بر حسب شرایط کشور و وضعیت منطقه.   طبیعی است که وقتی معنای واقعی اصلاح طلبی را در این چارچوب به رسمیت بشناسیم به ناچار باید بپذیریم که اصلاح طلبی یک  نظریه سخت یا غیرقابل تغییر نیست. این تعریف را باید به عنوان مفهوم اصلی قلمداد کنیم و به تناسب شرایط باید از مفهوم اصلاح‌طلبی و کارکرد های ان تعریف جدیدی ارائه بدهیم. این معنای اصلاح‌طلبی است؛ اگر تصور اصلاح طلبان این باشد که نظریه اصلاحات یک نظریه  صلب و یا یک حریم سخت غیرقابل تغییر است پس طبیعی است که این نظریه به مرور زمان محتوا و مفهوم واقعی خودش را از دست می‌دهد وبه یک نظریه سنتی و شکست خورده تبدیل می‌شود. از همین نظر است تعدادی از دوستان در مقام مفهوم سازی جدید اصلاحات برخی از این نکات را مطرح می‌کنند.

 

*مثلا یک‌ زمانی دغدغه اصلاح‌طلبان اصلاح امور و رسیدن به توسعه سیاسی بود اما امروز به نظر می‌رسد دغدغه اصلی حضور در قدرت است و این در قدرت بودن آنها را از آرمان اصلاحی که داشتند دور کرده است...

مگر کسب قدرت امر غلطی است؟

 

*نه غلط نیست اما اینکه اصول اولیه اصلاحات کنار گذاشته شود غلط نیست؟

اصول اولیه اصلاحات همین تعبیری است که بنده خدمت شما عرض کردم. یکی از رویکرد های مهم اصلاح طلبی این است که ما در فرایند پیشبرد نظریه ی اصلاحات باید نسبت به کسب قدرت حساسیت داشته باشیم تا با تکیه بر قدرت بتوانیم مطالبات مردم را پاسخ بدهیم. مگر ما میتوانیم از قدرت فاصله بگیریم؟ آنچه که دوستان هم اشاره می‌کنند خارج از عرض بنده نیست، ما فاصله نگرفتیم. ما اگر بگوییم که آرمان های اصلاحات آرمانهایی صلب و تغییر ناپذیر است در واقع علیه نظریه خودمان سخن گفتیم. از این حیث است که ما هیچ فاصله ای از اصلاحات نگرفتیم.

در سال 88 اتفاقاتی رخ داد که به صورت کاملا مشخص ومحسوس اصلاحات را تحت فشار و تزریقات سیاسی قرار داد و این امر دلالت بر این داشت که اصلاحات  در امر سیاست های خارجی خود دقت های لازم را به خرج نداده بود برای همین ان شرایط سخت بوجود آمد چراکه همیشه رقبای سیاسی دوست دارند به شکل های مختلف رقیب اصلاح طلب خودشان را از زمین خارج کنند. ما باید هشیار باشیم و نگذاریم که به دلیل غیر واقع بینانه و فاصله‌گیری از واقعیت سیاسی و با نوعی از رفتار های ایدئالیستی عرصه سیاست برای حضور ما تنگ شود، ما باید همواره و هر روز در مقام تبیین شرایط باشیم و به مقتضای شرایط هم تدبیر و تصمیم سیاسی داشته باشیم.

 

محمدحسین فرهنگی: اقدامات قوه قضاییه در افکار عمومی اثر مثبتی داشت

پارسینه در گفت و گو با محمدحسین فرهنگی، عضو فراکسیون ولایی مجلس، آورده است: این نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی  به عملکرد قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: اقدامات قوه قضاییه در مقابله با فساد اقتصادی، حرکتی خوبی بود، اما اینکه این حرکت تا کجا ادامه داشته باشد و به چه جمع بندی برسد نیاز به تامل، صبر و حوصله دارد.
او ادامه داد: باید منتظر ادامه کار قوه قضاییه در برخورد با مفاسد اقتصادی بود. اقداماتی که از سوی قوه قضاییه انجام شده تاکنون خوب بوده است و در افکار عمومی هم اثر مثبتی داشته است. اما اینکه روند کنونی استمرار داشته باشد، موضوعی است که باید صبر کرد و منتظر ماند تا پیشرفت کار دیده شود.
فرهنگی با اشاره به برگزاری علنی دادگاه مفسدان اقتصادی، گفت: به منظور علنی برگزار شدن دادگاه مفسدان اقتصادی مجوزهای لازم کسب شده است و مشکلی وجود ندارد. اتهاماتی که مسجل است مشکلی نیست که دادگاه علنی برگزار شود. اما اگر در پرونده‌ای ابهام وجود داشته باشد نباید علنی باشد، اما کسانیکه تصمیم بر علنی بودن دادگاه مفسدان اقتصادی را می‌گیرند به این موضوع توجه دارند.

او تاکید کرد: تاکنون ارزیابیم از عملکرد قوه قضاییه مثبت است برای بعد از این باید منتظر ماند و دید.

 

حمیده زرآبادی: همتی با دو اقدام توانست نرخ ارز را تثبیت کند

پایگاه خبری پارسینه در گفت گو با حمیده زرآبادی،  عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، آورده است: این نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عملکرد بانک مرکزی در کنترل نرخ ارز موفقیت آمیز بوده است، گفت: بانک مرکزی توانسته نرخ ارز را ثابت نگه دارد و این اقدام خوبی بود که انجام شد.
او به اقدامات بانک مرکزی در تثبیت نرخ ارز اشاره کرد و ادامه داد: بانک مرکزی برای برداشت از کارت‌ها سقف گذاشت و همه کارت‌ها را شناسایی کرد. پیش از این هر فرد از هر کارت می‌توانستند روزانه 50 میلیون تومان خرید کند، اما بانک مرکزی اعلام کرد که هر فرد در روز از تمامی کارت‌ها می‌تواند 50 میلیون تومان خرید کند. علاوه بر این اگر امروز 300 میلیون جابجا شود فردا این پول به حساب شخص می‌رود.
این نماینده مجلس تاکید کرد: علت گرانی در بازار ارز این بود که دلال‌ها قیمت ارز را پله‌ای افزایش می‌دادند و پول در حساب آن‌ها مدام در گردش بود و، چون این پول زود به حساب فرد می‌آمد آن فرد در این دلالی شرکت می‌کرد و قیمت ارز را بالا می‌بردند. از سوی دیگر سقف هم نداشت و فرد می‌توانست به هر میزان که می‌خواست در روز خرید کند، این اقدامات جو روانی در بازار ارز ایجاد می‌کرد.
زرآبادی خاطرنشان کرد: بنابراین دو اقدام بانک مرکزی که به نوعی شفافیت را به دنبال داشت موجب شد تا بازار ارز به ثبات برسد و بانک مرکزی توانست در کنترل نرخ ارز موفق باشد. به صورت کلی وزارت اقتصاد در بحث تحقق دولت الکترونیک به نسبت سایر وزارت خانه‌ها اقدامات بهتری انجام داد که امیدوار کننده است.

 

اما و اگرهای میانجیگری عمران خان

سایت جامعه خبری تحلیلی الف در این گزارش آورده است: عمران خان، نخست وزیر پاکستان صبح روز یکشنبه وارد تهران شد و درباره کاهش تنش ها در منطقه خلیج فارس بین ایران و عربستان به رایزنی و مذاکره پرداخت. قبل از آغاز سفر عمران خان به ایران، روز شنبه وزارت خارجه پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد هدف اصلی سفر نخست وزیر به ایران ارائه ابتکاری برای برقراری صلح بین ایران و عربستان است. مشخص نیست عمران خان تا چه میزان موفق شده دیدگاه های ایران و عربستان را بهم نزدیک نماید. اما نخست وزیر پاکستان بدلیل اینکه روابط خوبی هم با تهران و هم با ریاض دارد می تواند گزینه مناسبی برای میانجی گری بین طرفین باشد. بدون شک اگر نخست وزیر پاکستان در این راه توفیقی کسب کند امتیاز ویژه ای در کارنامه وی به حساب خواهد آمد که هم موجب ارتقای اعتبار وی در صحنه داخلی پاکستان و هم افزایش جایگاه منطقه ای وی خواهد شد.

از سوی دیگر مقامات و مسئولان ایران همیشه تاکید ویژه ای بر پایان جنگ یمن و بمباران مردم بی گناه این کشور داشته اند. موضوعی که دیروز در دیدار رهبر انقلاب با عمران خان نیز مورد تاکید ایشان قرار گرفت. حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار عمران خان بیان داشتند: جمهوری اسلامی ایران از مدتها قبل طرحی چهار ماده‌ای برای توقف جنگ در یمن ارائه کرده است و پایان این جنگ، می‌تواند تأثیرات مثبتی در منطقه به دنبال داشته باشد.  ایران از چند ماه قبل تلاش های گسترده ای را برای کاستن از تنش ها در منطقه آغاز کرده بود. به همین دلیل بود که حسن روحانی در سخنرانی خود در نشست سازمان ملل از ابتکار ایران درباره طرح صلح هرمز سخن گفت و چند روز بعد نیز محمدجواد ظریف در روزنامه الرای کویت به تشریح جزئیات این طرح پرداخت.

عربستان سعودی پس از سال ها تنش آفرینی در منطقه و دخالت در یمن، عراق، سوریه، لبنان و ...که تقریباً از زمان روی کار آمدن ملک سلمان و محمد بن سلمان آغاز شده بود اخیراً گام هایی را برای آغاز گفت و گو جهت کاهش تنش های منطقه ای برداشته بود. به همین دلیل بود که در ماه های اخیر، اخباری از وساطت و میانجی گری عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق و عمران خان منتشر شده بود. البته در چند هفته گذشته دو اقدام در منطقه صورت گرفت که تا حدی می تواند به عنوان مانع و خلل در ادامه این فرایند عمل کند. به این مسئله می توان یک ابهام را نیز افزود که پای دونالد ترامپ را به قضیه باز می کند.

از یک ماه قبل تا کنون در سه مرحله نیروهای آمریکایی در عربستان افزایش یافته است. در مرحله اول واشنگتن اعلام کرد که 200 نظامی را به عربستان اعزام کند، در مرحله بعد از 1800 سرباز سخن گفته شد و دو روز قبل نیز مارک اسپر مدعی شد 300 نظامی دیگر بدلیل ادامه تهدیدها علیه ریاض به این کشور اعزام خواهند شد. اتفاق دوم اما روز جمعه رخ داد و نفتکش ایرانی سابیتی در دریای سرخ و در نزدیکی جده هدف حمله قرار گرفت. در پی وقوع این اتفاق علی شمخانی روز شنبه هشدار داد «سرنخ‌های اصلی ماجراجویی خطرناک حمله به نفت کش ایرانی سابیتی در دریای سرخ به دست آمده و ایران این موضوع را بدون پاسخ نمی‌گذارد» البته عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجی عربستان سعودی مدعی شد که ریاض در سانحه‌ای که برای نفتکش سابیتی در دریای سرخ پیش آمده دست نداشته است.

اما حسن روحانی دیروز در نشست خبری مشترک با نخست وزیر پاکستان گفت: سرنخ‌های عامل حمله موشکی به نفتکش ایرانی را داریم که برای نخست وزیر پاکستان بیان و اعلام کردیم تحقیقات‌مان تا رسیدن به نتیجه نهایی و روشن شدن مسئله ادامه دارد. رئیس شورای عالی امنیت ملی هشدار داد: این که کشوری فکر کند می‌تواند در منطقه ناامنی ایجاد کند و پاسخ دریافت نکند اشتباهی محض خواهد بود. مشخص نیست دقیقاً منظور روحانی کدام کشور می باشد اما در رسانه ها از عربستان و رژیم صهیونیستی به عنوان عاملان این حمله نام برده اند.

موضوع دیگر رویکرد دونالد ترامپ نسبت به کاهش تنش ها در منطقه خلیج فارس است؛ در واقع از آن جا که عربستان سعودی سیاست مستقلی در برابر ایران ندارد و در بیشتر مواقع در صفحه شطرنج آمریکایی ها بازی می کند باید دید واشنگتن چگونه با این موضوع برخورد خواهد کرد. البته برخی نیز بر این اعتقاد هستند گرفتار شدن عربستان در باتلاق یمن موجب شده که به فکر چاره ای برای خروج از این وضعیت باشد و به همین دلیل به فکر کاهش اختلافات با ایران افتاده است.

 

رمزگشایی از دستور رهبر انقلاب برای تولید «ابزار نظامی پیشرفته» در سپاه؛  ایران سکاندار «نبرد هیبریدی» بدون سرنشین در جهان می‌شود

وبسایت خبری مشرق گزارش داد: حضور فرمانده معظم کل قوا در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع)، همچون همیشه با نکات و محورهای مهمی همراه بود و علاوه بر موضوعات قابل توجهی که در حوزه های اجتماعی و فرهنگی از سوی رهبر انقلاب مطرح گردید، تاکیدات ایشان به فرماندهان و پرسنل نیروهای مسلح نیز بسیار حائز اهمیت بود بویژه آنجا که فرمودند : «خداوند در قرآن مجید امر کرده است که باید از همه تجهیزات لازم دفاعی، عملیاتی و اطلاعاتی برخوردار شوید، البته این ابزار باید تولید و ابداع داخل باشد و با برخورداری از تنوع، همه نیازها در زمین، آسمان، فضا، دریا، مرزها و در داخل کشور را تأمین کند که البته امروز حتی فضای مجازی نیز جزو ابزارهای لازم است.»

مشخصا رسیدن به فناوری های پیشرفته دفاعی نیاز مهم هر کشوری در دنیا به حساب می آید و این نیاز مهم در منطقه ای مثل غرب آسیا با توجه به سطح بالای تهدیدات بیش از پیش اهمیت پیدا می کند. تاکیدات روزهای گذشته سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران در خصوص برنامه های آینده این نیرو در بخش دریایی نوید این مسئله را می دهد که سپاه به سمت فضای نبردهای مدرن در قرن بیست و یکم می رود. فرمانده کل سپاه در ششمین همایش ملی شناورهای تندرو در زیباکنار رشت گفته است: اگر پهپادهای سبک وزن با قایق‌های تندرو ترکیب شوند، می‌توانند هر هدفی را تا 10 کیلومتری خود مورد اصابت قرار دهند. باید ظرفیت‌های داخلی را با هم ترکیب کنیم و اگر شبکه دستاوردهای فنی به هم متصل شوند غوغایی در کشور برپا می‌شود.

 

سپاه به دنبال یک نبرد ترکیبی در خلیج فارس

صحبت های سرلشکر سلامی را می توان نشان دهنده یکی از برنامه های مهم آینده نیروی دریایی سپاه برای خلیج فارس و سایر ابهای تحت حاکمیت کشورمان دانست؛ بحثی بسیار پیچیده و پیشرفته که می توان به جرات گفت هنوز هیچ کشوری توان عملیاتی کردن آن را نداشته و صرفا در برخی از کشورهای با سابقه و صنعتی در حد نمونه های آزمایشی وجود دارد. درست است که چند سالی است شناورهای بدون سرنشین نظامی وارد خدمت شده اند اما مشخصا بحث عملیات مشترک و به نوعی شبکه محور پرنده ها و شناورهای بدون سرنشین با هم، مسئله ای است که هنوز جهان به آن به صورت عملیاتی دست پیدا نکرده است.

آنچه فرمانده کل سپاه به آن اشاره می کند، فضایی است ترکیبی از شناورهای بدون سرنشین هوایی و دریایی که به سمت اهداف گوناگونی یورش برده و آن را نابود می کنند. در این دکترین هدفی مثل ناو دشمن با وجود همه سیستم های پیشرفته دفاعی در برابر یک موج بزرگ تهاجم فوجی رو به رو شده و به سرعت مورد اصابت قرار می گیرد و از بین می رود.   اما در کشورمان اولین گام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حوزه ساخت شناورهای بدون سرنشین را می‌توان شناور تندروی «یامهدی» برشمرد که مجهز به سه جایگاه پرتاب راکت بودهو همچنین می‌تواند با حمل مواد منفجره تبدیل به یک بمب متحرک در دریا شود و به بدنه ناوهای دشمن اصابت کند. از سویی بدنه کامپوزیتی و حجم کوچک این قایق که طولی کمتر از 12 متر و ارتفاعی 1.5 متری دارد باعث شده تا سطح مقطع راداری آن در دریا پایین باشد و احتمال اصابت آن توسط سامانه‌های دفاع سطحی دشمن پایین بیاید. طول آبخور شناور بدون سرنشین یامهدی 65 سانتی‌متر است و سرعت آن نیز در بیشترین میزان خود به 50 نات (بیش از 90 کیلومتر بر ساعت) می‌رسد.

 

ورق در بخش معدن بازمی‌گردد

وبسایت خبری تحلیلی نامه نیوز در این گزارش آورده است: این اما تنها آمار مهم  و قابل توجه در حوزه معدن در ایران نیست. بررسی ها نشان می دهد پنج هزار و 800 معدن در ایران  فعال  هستند و این تعداد معدن اشتغالی در حدود 138 هزار نفر در کشور به وجود آورده است. میزان ذخایر معدنی شناسایی شده نزدیک به 60 میلیارد تن است که از این رقم افزون بر 40 میلیارد تن قطعی و بقیه احتمالی است. حالا کافی است این اعداد و ارقام را به پول نزدیک کنیم تا ببینیم حجم ثروت در این بخش چقدر است؟ برآوردهای خوش بینانه و حداقلی نشان می دهد ارزش ذخایر معدنی شناسایی شده کشورمان که سه درصد ذخایر مواد معدنی جهان را شامل می‌شود، افزون بر 770 میلیارد دلار است.

 

دلیل غربت معدن چیست؟

هر چند ایران با دار بودن ذخایر غنی معدنی جایگاهی مهم را در جهان به خود اختصاص داده است اما تحت تاثیر نفت، معدن مهجور مانده است. این در حالی است که معدن می تواند زمینه اشتغال میلیونی را در ایران فراهم کند. نگاهی به وضعیت بخش معدن نشان می دهد بخش مهمی از صادرات اقلام معدنی ایران را اقلام خام تشکیل می دهد. صادرات مواد خام بدان معناست که ارزش افزوده ذخایر غنی ایران و ثروت زیر زمینی نصیب کشورهای وارد کننده می شود و چه بسا برخی اقلام با قیمت‌های چندین برابر بار دیگر به دلیل نیاز کشور وارد ایران می‌شود.  این اما داستان گذشته معدن است. قصه آینده معدن بی‌تردید به گونه‌ای دیگر خواهد بود.  وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر فاصله گرفتن ایران از خام فروشی، کارویژه معدن در ایران را اعلام کرده است.

احیای معادن کوچک مقیاس گامی مهم برای تحقق انقلاب معدنی در کشور جایگزین شدن درآمدهای معدنی به جای درآمدهای نفتی از اهداف اسناد بالادستی کشور به شمار می‌رود و این مساله مورد توجه دولت بوده است. بر اساس آمارهای منتشر شده، 85 درصد سهم اشتغال معادن مربوط به معادن کوچک است و 65 درصد تولید را نیز به خود اختصاص داده اند و در عین حال 98.3 درصد از معادن ایران ویژگی کوچک دارند، امسال وزارت صمت طرح احیا و فعال سازی تعداد 150 معدن کوچک را در برنامه دارد. همچنین با توجه به اهمیت صادرات مواد معدنی با در نظر گرفتن منابع بیشمار خدادادی و سهم بالای ارزآوری صادرات این محصولات، موضوع رویکرد صادراتی این‌گونه معادن نیز در برنامه ریزی ها مورد توجه قرار دارد و وزارت صمت و شخص وزیر صمت به صورت جدی در کنار طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس است. حالا اما تحریم های نفتی فرصتی برای باز شدن چشم‌های اقتصاد به قابلیت های ذاتی اش ایجاد کرده است.

 

شکوفایی در راه است

آمارها نشان می دهد در پنج ماهه نخست امسال سهم بخش معدن و صنایع معدنی در صادرات غیرنفتی به 33 درصد رسید، درحالی که دوره مشابه سال گذشته این میزان 20 درصد بود.  از سوی دیگر براساس آمارهای اعلام شده، ارزش تولیدات بخش معدن و صنایع معدنی در سال گذشته از 20 میلیارد دلار گذشت و میزان استخراج مواد معدنی نیز به 500 میلیون تن رسید.

شاید مهمترین اتفاق رخ داده در شرایط کنونی را بتوان تغییر رویکرد در بخش معدن دانست، اتفاقی که سبب خواهد شد ایران در اینده ای نزدیک با شکوفایی این بخش مواجه شود. رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت در این خصوص گفته است: یکی از اشتباه‌های گذشته در بخش معدن این بود که منابع حاصل از این بخش به جای زیرساخت‌ها، صرف بودجه جاری می‌شد و این امر مانع از توسعه مورد انتظار بود، اما اکنون رویکرد وزارت صنعت توسعه زیر ساخت ها به منظور رونق بخشیدن به فعالیت این بخش است.

 مشاهده قیمت آنلاین طلا و انواع آبشده

♦ مشاهده قیمت آنلاین دلار و انواع ارز

♦ مشاهده قیمت آنلاین انواع سکه 


منبع: تابناک

نظرات

captcha

کاربر گرامی، در صورت مشاهده هرگونه خطا در این صفحه، روی دکمه گزارش خطا کلیک کنید تا در اولین فرصت مشکل را برطرف کنیم

گزارش خطا
پشتیبانی

پشتیبانی

در حال تلاش جهت برقراری ارتباط با سرور
  • جهت گفتگو با پشتیبانی، اطلاعات زیر را تکمیل کنید

00:00