نقره یکی از فلزات گرانبها است که همانند طلا کاربردهای زینتی دارد. نقره به واسطه ثبات قیمت جهانی خود و همچنین قیمت پایینتر از طلا، یکی از گزینههایی است که برای سرمایهگذاری محبوب شده است. روشهای مختلفی برای خرید نقره وجود دارد و البته نقره هم بهواسطه کاربرد و درصد خلوص، به شکلهای متفاوتی عرضه میشود. در این مطلب قرار است صفر تا صد سرمایهگذاری در نقره را یاد بگیرید.
نقره را از چند جهت میتوان دستهبندی کرد. بهترین دستهبندی نقره برای خرید و نگهداری، بر اساس میزان خلوص نقره و عیار آن است. نقره در عیارهای مختلفی عرضه میشود که عیار 999 بالاترین و 925 متداولترین آنهاست.
عیار 999 به معنای خلوص 99.9درصد نقره است. در این حالت نقره نرم است و چندان برای کاربردهای زینتآلات مناسب نیست. در نتیجه نقره با عیار 999 به دو شکل ساچمه نقره یا شمش نقره عرضه میشود. برای مثال اگر از بورس کالا اقدام به خرید نقره کنید، نقره بهصورت ساچمهای به شما تحویل داده میشود.
نقره استرلینگ به حالتی گفته میشود که نقره با فلزات دیگری مثل مس ترکیب میشود تا استحکام بیشتری پیدا کند. برای استفاده از نقره در زیورآلات معمولاً از نقره استرلینگ با عیار 925 استفاده میشود. این یعنی خلوص نقره در این حالت 92.5درصد است. نقره استرلینگ را میتوان بهصورت نقره آب شده و در قالب شمش هم دریافت کرد.
یکی دیگر از گزینههایی برای سرمایهگذاری در نقره دم دست شماست، خرید نقره زینتی و زیورآلات است. این گزینه چندان مطلوب نیست؛ چراکه هم مالیات و هم اجرت ساخت بعلاوه سود فروشنده با یکدیگر جمع میشوند و اختلاف قیمت زیادی ایجاد میکنند. درست مانند خرید طلا برای سرمایهگذاری، که خرید طلای زینتی پیشنهاد نمیشد، در مورد نقره هم خرید نقره زینتی با هدف سرمایهگذاری پیشنهاد نمیشود.
برای خرید نقره راههای مختلفی وجود دارد و تمام آنها نیاز به مراجعه حضوری شما به بازار طلا و نقره ندارد. برای اینکه بدانید کدام روش مناسب است، باید به هدف خودتان نگاه کنید. مهم است که با چه دیدی به سراغ خرید نقره میروید. اگر نگاه شما صرفاً سرمایهگذاری در نقره است، باید به دنبال روشی باشید که کمترین هزینه جانبی را داشته باشد. برای مثال، خرید نقره زینتی با همراهشدن مالیات و اجرت و سود فروشنده، عملاً حاشیه سود شما از سرمایهگذاری را بسیار کم میکند.
راه اول شما مراجعه به نقرهفروشیهای معتبر سطح شهر است. در این حالت شما نقره فیزیکی را تهیه میکنید و همانند طلا نگهداری میکنید. نقره فیزیکی به حالتها و عیارهای مختلفی امکان خرید دارد.
برای مثال، خرید شمش یا ساچمه نقره با عیار 999 برای کسی که میخواهد سرمایهگذاری در نقره داشته باشد، بهترین گزینه است. اما حالتهای دیگری هم برای خرید فیزیکی نقره وجود دارد. مانند خرید نقره استرلینگ در قالب شمش یا خرید نقره زینتی برای خانمها که از زیورآلات استفاده میکنند. دقت کنید که این روشها حاشیه سود کمتری دارد و در نتیجه گزینه ایدهآلی برای سرمایهگذاری نیست.
اگر عجلهای برای خرید فیزیکی نقره ندارید، میتوانید در معاملات آتی بورس کالا، نقره ساچمه با عیار 999 را بهصورت قرارداد آتی خریداری کنید تا در زمان سررسید قرارداد، نقره خود را از بورس کالا تحویل بگیرید. خرید قراردادهای آتی برای زمانی که تحلیلتان نشان میدهد قیمت نقره قرار است در زمان سررسید بیشتر از قیمت فعلی باشد، قابلیت خوبی برای کسب سود در آینده است.
خرید قراردادهای آتی میتواند امکان سفتهبازی در بازار نقره را هم فراهم کند. البته نبود گواهی سپرده کالایی نقره در بورس محدودیتهایی برای کسب سود ایجاد میکند. بااینحال اگر به معاملات آتی آشنایی دارید، این هم یک فرصت کسب سود خواهد بود.
نقره به دلیل قیمت کمتری که دارد، برای بسیاری از افراد خرید آن راحتتر است. البته که الان راههایی ایجاد شده تا با هر میزان سرمایه بتوانید روی طلا هم سرمایهگذاری کنید. ولی در کل اگر به فکر خرید نقره هستید، باید بدانید که سرمایهگذاری در نقره بهتر است یا سرمایهگذاری در طلا؟
بانکهای مرکزی در دنیا به عنوان پشتوانه پولی خود طلا خریداری میکنند. در زمان بحرانهای اقتصادی و سیاسی، طلا به عنوان یک دارایی امن و ضدتورمی شناخته میشود. در نتیجه بهنظر میرسد در این مقایسه، برنده اصلی طلا است. وقتی طلا میخرید، در واقع یک دارایی امن خریدهاید که در تمام دنیا اعتبار بالایی دارد.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری چیست و چه تفاوتی با نوسان گیری دارد
تقاضای طلا در صنایع استراتژیک مانند فناوریهای نوین بیشتر شده است و منابع طلا هم با محدودیتهایی مواجه است و روند استخراج طلا دیگر صعودی نیست. همین امر باعث شده تا کاربردهای طلا بیشتر شود و در نتیجه این تقاضا و البته در نتیجه بحرانهای متعدد در دنیا، طلا به فلزی پرطرفدار تبدیل شده است! از افراد معمولی تا بانکهای مرکزی به دنبال انباشت طلا هستند و همین مسئله نشان میدهد آینده طلا روشن است.
شاید در یک بازههای زمانی محدود، افزایش قیمت نقره نسبت به طلا بیشتر بوده باشد؛ اما در حالت کلی طلا با خاصیت ضدتورمی خود و همبستگی شدید با نرخ آزاد دلار، بهترین گزینه برای عبور از شرایط تورمی اقتصاد ایران است. اگر به فکر حفظ ارزش زمانی سرمایهتان هستید، باید به سراغ طلا بروید و نه نقره.
نقره در بهترین حالت خود یعنی عیار 999 و ساچمهای، خریدارهای محدودی در بازار دارد. اما طلا نهتنها تقاضای زیادی دارد، بلکه فعالین صنف طلافروشان هم بهشدت بیشتر هستند. بنابراین نقدشوندگی طلا نسبت به نقره بیشتر است. در نتیجه اگر به فکر نگهداری طلا یا نقره و فروش در لحظه مناسب هستید، نقدشوندگی ملاک مهمی است و طلا در نقدشوندگی از نقره جلوتر است.
همانطور که در این مطلب خواندید، نقره هم یکی از گزینههای شما برای سرمایهگذاری است. رشد قیمت نقره منطقی و قابلقبول است اما در مقایسه با طلا معایبی هم دارد. اول اینکه خرید آن سختتر است و برای پیداکردن نقره اصل، به چند مرجع مانند بورس کالا میتوانید اعتماد کنید. دوم اینکه نقدشوندگی آن کمتر است و عیب سوم آن، ارزش ذاتی کمتر از طلا است.
در نتیجه اگر به فکر حفظ ارزش پول خود در مرور زمان هستید، بهتر است به سراغ طلا بروید. در خرید طلا به دید سرمایهگذاری هم پیشنهاد ما خرید طلای آب شده است. طلای آب شده مالیات ندارد، اجرت ساخت ندارد و سود فروشنده هم اندک است. در نتیجه بالاترین حاشیه سود در سرمایهگذاری طلا، با خرید طلای آب شده رخ میدهد.
برای خرید طلای آب شده دیگر نیازی نیست به سراغ زرگرها بروید. خرید طلای آب شده آنلاین از وبسایت بازار طلا دست شما را برای نگهداری بیدردسر و فروش لحظهای طلا باز میگذارد. بازار طلا پلتفرمی است که به ازای هر سفارش شما، طلای فیزیکی از بازار تهیه کرده و نگهداری میکند.
جمعبندی
نقره فلز ارزشمندی است که کاربردهای زینتی و صنعتی مختلفی دارد. بااینحال برای سرمایهگذاری در نقره، باید انواع نقره و روشهای خرید نقره را بشناسید. در این مطلب درباره صفر تا صد سرمایهگذاری در نقره صحبت کردیم. در پایان هم با مقایسه نقره و طلا، نتیجه این شد که اگر به فکر سرمایهگذاری هستید و محدودیت بودجه هم دارید، خرید طلای آب شده گزینه بهتری نسبت به خرید نقره است. شما میتوانید در بازار طلا به هر میزان که مایل باشید، طلای آب شده خریداری کنید.
پشتیبانی
میخواهید از آخرین اخبار و تخفیف های بازار طلا باخبر شوید؟